19ika72 19.08.03, 13:48 Co może oznaczać śluz w kupce( konsystencja rozrzedzonej musztardy) 3 - tygodniowego dzieciaczka? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag333 Re: Śluz w kupce 19.08.03, 20:46 dziecko może mieć alergię na coś czym się odżywiasz może mleczne produkty (ja nawet jednej kropli nie wypiłam podczas karmienia) jeszcze inna przyczyna to tradycyjne kolki u dzieci które powodują zaburzenia układu trawiennego u dziecka podaj dzieciaczkowi herbatkę z kopru włoskiego lub sama poproś w aptece o herbatkę dla kobiet karmiących, która też pomaga... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agatkar1 Re: Śluz w kupce 19.08.03, 20:53 Tak, czasami ten śluz po prostu jest... Ja bardzo się martwiłam tym śluzem i m.in. dlatego odstawiłam 4ipół mies. córę od piersi (polecił mi tak gastrolog, głównie ze względu na nieustające kolki, ale także ze wzgl. na ten śluz...) Fakt, że kolki ustały, a mała przestała płakać, ale dowiedziałam się, że wiele dzieci tak ma przez pierwszy okres swojego życia. Kiedy zaczyna się podawać dziecku inne produkty oprócz mleka - np. jabłko, marchewkę to wszystko przechodzi. Nie ma się więc czym za bardzo przejmować. Zdania lekarzy są podzielone i potem można zrobić coś wbrew swojej woli (ja bardzo pragnęłam karmić małą jak najdłużej i niestety z niewiedzy odstawiłam ją... chociaż teraz przynajmniej nie płacze...) Agata Odpowiedz Link Zgłoś