ladybird16 22.02.08, 17:33 Któraś mama przeżyła ten trudny okres??? Czy niemowle wyzdrowiało??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
24lena Re: SEPSA u noworodka 22.02.08, 19:37 Zapytaj tutaj : Niemowle albo Zdrowie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
aniazolsztyna Re: SEPSA u noworodka 22.02.08, 19:49 Tak. Nasza Madzia - wcześniak - została zarażona w szpitalu w inkubatorze sepsą w 16 dobie życia. Teraz ma trzy lata i biega właśnie koło mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter moja córka miała sepsę 22.02.08, 20:04 jako 3 tygodniowy wcześniak (urodziła się w 31 tc). Tydzień jej stan był krytyczny, ale wyzdrowiała. Odpowiedz Link Zgłoś
rolinka81 Re: SEPSA u noworodka 22.02.08, 20:04 Moj synek rowniez walczyl z sepsa, mial wtedy 3 tygodnie. Przy porodzie wody mi odeszly, minelo 11 godzin do calkowitego rozwiazania, a mi nie podano antybiotyku... Malemu skakala temeraturka, raz bylo raz nie, lekarze na poczatku zbagatelizowali sprawe, w koncu przeprowadzono wszystkie badania-zaczelo sie od bakterii e-coli w pecherzu, Dawidek praktycznie nie mial bialych krwinek, a jego organizm nie mial sie jak bronic...Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo. Za 3 dni skonczy 17 miesiecy i jest zdrowym, rozbrykanym chlopcem Odpowiedz Link Zgłoś
maxinka08 Re: SEPSA u noworodka 22.02.08, 20:26 Dziecko szwagierki urodzone w 7 miesiącu. Szczegółów nie pamiętam, ale oprócz sepsy coś tam jeszcze było. Teraz to dzielny i co najważniejsze zdrowiutki sześciolatek Urwis jakich mało ) Odpowiedz Link Zgłoś
anula_c Re: SEPSA u noworodka 22.02.08, 20:36 Siostra meza urodzila synka ktory mial sepse jako noworodek. Teraz ma poltora roku i jest zupelnie zdrowiutki Odpowiedz Link Zgłoś
yoo-yoo Re: SEPSA u noworodka 22.02.08, 20:49 Moje dziecko mimo 10 Apgara w kilka godzin po urodzeniu zachorowało na sepsę. Był w stanie krytycznym, transfuzja, ale po 14 dniach wyszliśmy ze szpitala. Teraz ma 8 lat i jest OK (poza zawaloną florą bakteryjną jelit, z powodu ekstremalnej ilości antybiotyków) Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird16 Re: SEPSA u noworodka 23.02.08, 10:34 Dzięki serdeczne wszystkim mamom za pozytywny odzew. Aż do tej chwili nic nie mogłam znaleźć optymistycznego w internecie. Chociaż w minimalny sposób dodam otuchy mojej siostrze, której córeczka z rozpoznaną sepsą leży na intensywnej terapii. Do zakażenia doszło tuż po porodzie .... teraz mija 3 doba .... a czekanie jest najgorsze Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi wklejone przez moderatora: 25.02.08, 07:54 Re: szukam mam których niemowle było zakażone sep alpepe 22.02.08, 19:56 Odpowiedz a to da się zakazić ogólnoustrojowym zakażeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: SEPSA u noworodka 25.02.08, 10:42 przezylam taki okres latwo nie bylo ale niemowle ma juz 6 lat trzymaj sie! _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś
eda.wilczus Re: SEPSA u noworodka 25.02.08, 11:28 mojego synka zarazili na porodówce gronkowcem ...wyszliśmy po 7 dniach do domu ... po 6 tygodniach okazało się ,że synek ma przepuklinę przeponową - przeszedł opercję , jelita miały ruszyć w ciągu 48 h - nie ruszyły przez tydzień , wdała się sepsa (spowodowana przez wspomnianego gronka) - było naprawdę krytycznie , dwa tygodnie na IT , tydzien pod respiratorem , marne oznaki chęci życia , brzuch jak balon potworny ! ... teraz ma 16 miesięcy włąśnie ma popołudniową drzemkę wisus jeden ciężko go do łózeczka zagonić ... po sepsie zostały nam scharatene jelita - przez co maly nietoleruje części pokarmów , ale już je coraz więcej produktów rozwija się dobrze , żadnych opóźnie rozwojowych Odpowiedz Link Zgłoś