kroliczyca80 01.03.08, 14:45 To jest zawiesina, jak ja mam to podać miesięcznemu dziecku? Łyżeczką? Zakraplaczem do buzi? No jakoś tego nie widzę... Próbujemy wygrać z kolką i teraz pora na ten lek, tylko jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melka133 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 01.03.08, 15:19 ja dawałam tym kieliszeczkiem dołączonym do buteleczki, bardzo fajne rozwiązanie, przy okazji dziecko oswaja się z piciem z "kubeczka" Odpowiedz Link Zgłoś
jolantawierzbicka Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 01.03.08, 15:21 Ja podaję swojej córce Debridat odkąd skończyła 2 tygodnie, teraz mam już 5 miesięcy. Podeję strzykawką! Jak dla mnie najlepszy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
villa-diodati Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 01.03.08, 15:34 Ja podawałam najpierw strzykawką..Ale bardzo szybko się zacierały i w końcu posądziliby mnie w aptece o narkomaństwo W Panadolu dla dzieci jest taki fajny dozownik z podziałką który wytrzymuje znacznie dłużej a i panadol(przeciwgorączkowy) tez może się kiedyś przyda (odpukać oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 01.03.08, 15:55 a ja od poczatku podaje lyzeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
figamarta strzykawka 01.03.08, 20:41 Od zawsze podawalam strzykawka, bez problemu mozna odmierzyc potrzeba ilosc. Jeszcze zadna strzykawka nie "zatarla sie". Za to dwie stopily sie w mikrofali podczas steryzlizacji Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 01.03.08, 21:25 Podawałam miarką dołączoną do butelki. Synek łykał jak stary Odpowiedz Link Zgłoś
filifionka7 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 01.03.08, 21:40 Ja mieszałam z mlekiem i podawałam butelką. Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 02.03.08, 08:38 na poczatku podawalam strzykawka do lekow,a teraz karmie butla to dodaje do mleka(odmierzam strzykawka,bo o wiele mniej klopotu niz z ta dolaczona miarka).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maknika Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 02.03.08, 11:26 Moja dzidzia pijąc ze strzykawki często się krztusiła i wyewała sporo z buzi. Teraz wstrzykuję odmierzoną porcję do smoczka od butelki i jak zassie to pięknie łyka. Debridat podaję od 3 tygodnia życia, Odpowiedz Link Zgłoś
karola-1480 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 02.03.08, 12:11 Czesc. Ja podaje swojej corci wszystkie witaminy i leki łyzeczka, od urodzenia, takze debridat pila w ten sposob przez 4 tygodnie. tylko dolewam troszke swojego mleczka zeby chetniej pila. Dzieki temu mala otwiera buzie na sam widok lyzeczki i nie mamy problemu z wprowadzaniem nowosci bo umie z lyzka sie odchodzic i nie musze jej tego uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaa16 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 02.03.08, 20:02 Ja też podaje łyżeczka i dolewam mojego mleczka, tylko że u nas mój Patryk od jakiego czasu zaczął po debridacie wymiotować, tzn ulewa mu się strasznie po nim, może dlatego że on taki słodki... nie wiem. Czy u Was też było??? Odpowiedz Link Zgłoś
martiii1981 Re: Jak podajecie debridat (jeśli podajecie)? 02.03.08, 20:09 Witam!!!Jestem mamą Wiktorka , który niedawno skończył 7 mies.Od tygodnia podaję synkowi Debridat ponieważ lekarz przepisał go nam na rozwolnienie.Proponuję strzykawkę(mama taką od Panadolu,była przy nim załączona).Naprawdę dobre rozwiązanie.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś