evi_evi 31.08.03, 12:19 Mój 5-cio miesięczny maluszek "pogryz" mi sutki. Jeszcze nie ma ząbków, jednak już go swędzą dziąsełka. Czym szybko i bezpiecznie je zaleczyć. Nie ma mowy o silikonowych nakładkach, bo Filip nawet nie myśli, żeby się do nich przekonać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evi_evi Re: pogryzione sutki 31.08.03, 13:37 Dodam, że karmienie jest bolesne, a sutki krwawią Odpowiedz Link Zgłoś
azyjewska Re: pogryzione sutki 31.08.03, 22:10 Ja co prawda nie miałam pogryzionych mocno sutków tylko mocno bolały i skóra była uszkodzona (nie krwawiły).Mi ulgę przynosiło smarownie maścią PURELAN 100 firmy Medela.Nie trzeba jej zmywać a dziecko normalnie je z posmarowanych nią brodawek(mojemu małemu zdarzało się zachcieć jeść zaraz po tym jak się posmarowałam0.Poleciła mi ją położna bo ponoć nawet przy krwawiących brodawkach daje dużą ulgę.Ja smarowałam nią brodawki od pierwszego dnia po porodzie zapobiegawczo i nie miałam większych problemów z brodawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: pogryzione sutki 04.09.03, 22:05 polecam ci masc bepanthen,to jedyna masc która mozesz posamrowac sutek i nie myc go przed podaniem piersi dziecku,naprawde rewelacja,spróbuj,na pewno pomoże!! Odpowiedz Link Zgłoś