coronella 03.04.08, 11:01 czy mogłaby mi któraś z Was opisać w którym miejscu postawić bańki 3 latkowi i 5 latce? jak długo trzymać? mają znów początek infekcji oskrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia5 Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 11:09 Sama baniek nie stawiaj i nie szukaj pomocy i instrukcji na forum, bo możesz dzieciom krzywdę zrobić.Masz przecież pielegniarkę środowiskową to poproś ją o pomoc.A jak nie masz to idź i wypełnij deklarację i bedziesz miała.Żaden problem.Nie radze ci samej baniek stawiać.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 11:19 gabrysia, z całym szacunkiem, ale ja nie pytam czy stawiac i bańki i kto ma je postawić, grunt to pisac na temat. A pielęgniarka środowiskowa to dla mnie jest problem, większy niż ci sie wydaje. zadałam jasne pytanie, gdzie stawia sie bańki dzieciom. I jeszcze raz prosze mamy, które już stawiały, żeby podpowiedziały w których miejscach najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 12:28 Na plecach, w miejscu, gdzie nie ma kości - czyli nie na łopatkach, nie na kręgosłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 12:35 juz postawiłam, najgorszy ten pierwszy raz, ale nie bylo tak zle. zobaczymy czy efekt bedzie. Oby, bo jestem już bardzo zdesperowana Odpowiedz Link Zgłoś
dotkarad Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 12:42 Darły się dzieciaki? Dla mnie to był największy horror z dzieciństwa )) Najgorsze było to podpalanie ogniem, ale teraz to już są inne bańki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 12:43 Właśnie przechodzimy zapalenie oskrzeli, więc mogę poradzić inhalacje z solą fizjologiczną, jeśli nie masz jak zdobyć inhalatora to jakiś syrop rozrzedzający wydzielinę np. Mucosolvan i oklepywanie pleców, klatki piersiowej i boczków (pod pachami), wszystko w pozycji leżącej najlepiej dziecko kłaść na swoich kolanach - na prawdę pomaga! I nie stosuj syropów przeciwkaszlowych, bo chodzi o to żeby dziecko właśnie wykasływało ten syf. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 12:46 mamciulka, dzięki za rady. ale ja to dobrze znam, mam nebulizator (moja córka ma astmę), syropów chyba z pół półki. Teraz bardziej o syna mi chodzi, widze, że zaczyna sie, i wiem, czym może sie skończyć, poleciałam po bańki, może pomogą, oby!! nie, nie darły sie wcale. Przeczytałam, że to nie może bolec, i starałam się tak robić, żeby nie bolało. Kupiłam bańki bezogniowe. Z ogniowymi nie odwazyłabym sie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: Bańki- gdzie postawić dziecku? 03.04.08, 16:15 Ja też synkowi stawiałam bezogniowe, ale musiałam poczekać aż uśnie, bo na peno by się buntował ma 17 miesięcy a tak spał smacznie, a my mu banieczki stawialiśmy Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: bańki bezogniowe 03.04.08, 23:01 Odpisując nie miałam zamiaru cię urazić.Zapomniałam,że są przecież bańki bezogniowe i tyle.Życzę zdrowia twoim dzieciom teraz i na przyszlość. Odpowiedz Link Zgłoś