longoria0 01.07.08, 19:31 napiszcie mi proszę czy można(dziecko 2,5roku)podać - kompot z jabłek, kompot z gruszek - pierś gotowaną z kurczaka - ziemniaki 3 dzień jelitówki, biegunka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerry_weaver Re: Chciałam zweryfikować dietę przy jelitówce 01.07.08, 20:36 Zrezygnowałabym z gruszek - moje dzieci gruszki w każdej postaci przeczyszczają. Resztę bym dała. Odpowiedz Link Zgłoś
woda-niegazowana Re: Chciałam zweryfikować dietę przy jelitówce 01.07.08, 23:22 Ja w ogóle zrezygnowałabym z kompotu na rzecz mineralnej, elektrolitów, chociaż słyszałam, że można podawać słodzoną herbatę. Same tzw. suche ziemniaki czy filet OK. Niestety jelitówka często nie "bierze " pod uwagę diety tylko trwa tyle ile ma trwać ( co nie zmienia faktu, że zła dieta na pewno nie pomoże). Odpowiedz Link Zgłoś
mamka30 Re: Chciałam zweryfikować dietę przy jelitówce 02.07.08, 08:36 z tego co pamiętam moj synek 3 latka przy jelitówce przez pierwsze 3 dni jadł tylko ziemniaki, ryz na wodzie i suche bułki a do picia herbata zwykła słodzona glukozą....Zero owoców i soków przez około tygodnia...Na 4 dzien dopiero gotowane mięsko...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Chciałam zweryfikować dietę przy jelitówce 02.07.08, 10:06 longoria0 napisała: > napiszcie mi proszę czy można(dziecko 2,5roku)podać > - kompot z jabłek, kompot z gruszek > - pierś gotowaną z kurczaka > - ziemniaki > 3 dzień jelitówki, biegunk Zamiast kompotu, dałabym herbatkę jagodową i jak najwięcej wody. Jak najbardziej gotowane jabłko, żadnych surowych owoców czy warzyw, poza bananem. Dołączyłabym ryż (płatki ryżowe, kleik, ryz gotowany) i marchwiankę albo chociaż gotowaną marchewkę do tego mięska. Pierś gotowana z kurczaka jak najbardziej. Nie dawaj mleka, ogranicz gluten i jako podstawa dobre PROBIOTYKI. Matko aż mnie dreszcze przechodzą jak słyszę jelitówka Napij się rozgazowanej Coli w temperaturze pokojowej, nie za dużo (ok. szklanki) i weź probiotyki, żeby w miarę siebie chronić. Zdrówka, zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Chciałam zweryfikować dietę przy jelitówce 02.07.08, 19:44 Polecam do picia płyn elektrolitowy"Orsalit"o smaku bananowym lub malinowym.Moje dzieci tylko to piły przy jelitówce.Podawałam strzykawką co 10 min 2-3 strzykawki Odpowiedz Link Zgłoś
mamka30 Re: Chciałam zweryfikować dietę przy jelitówce 02.07.08, 19:51 własnie...Orsalit takze podawałam przy jelitówce ale bezsmakowe gdyz dziecko uczulone jest na barwniki.....:).. Odpowiedz Link Zgłoś