pawelko56 25.08.08, 12:11 Witajcie Byliśmy u pediatry na kontrolnej wizycie jak nasza dzidzia miała 7 dni. Lekarz przepisał jej witaminę D, przez co zrozumiałem, że mamy jej od razu podawać. Ale na ulotce przeczytałem żeby podawać od 4 tygodnia. Co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Witamina D?? 25.08.08, 12:13 Mnie lekarka kazała podawać maluch skonćzy 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Witamina D?? 25.08.08, 12:20 co lekarz, to inne zdanie. Teraz, jak jest ładna pogoda - słoneczna, to witaminy D3 można nie podawać. Ja bym pewnie poczekała do września, czyli do ukończenia przez dziecko tych 4 tyg, ale może lekarz widział potrzebę podawania tej witaminy. Musisz się zastanowić, czy będziesz ufała temu lekarzowi, czy sama będziesz podejmowała decyzję. Ja dopóki nie zmieniłam pediatry (w 2 miesiącu) sama i po konsultacjach z doświadczonymi mamami podejmowałam decyzje. Potem zmieniłam lekarza i do tego nowego już mam zaufanie i słucham tego, co on mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina083 Re: Witamina D?? 25.08.08, 12:50 ja wit.d3 podawalam 14 dni po urodzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
papaja21 Re: Witamina D?? 25.08.08, 14:59 nam pediatra przepisała wit D3 na wizycie kontrolnej jak mała miała 1,5 tyg, ale kazała podawać jak skończy 3 tyg na razie po jednej kropelce, bo jest lato i taka dawka jej na ten czas wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś