asiajaku 13.10.03, 18:53 Blagam powiedzcie co to moze byc, dzisiaj zauwazylam w kupce mojego czteromiesiecznego brzdaca sluz z krwia, jutro biegniemy do lekarza,ale ja chyba ze strachu nie przespie nocy(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlula Re: krew w kupce!!!!!!!!!! 13.10.03, 20:18 Krew w kupce nie musi wcale oznaczać choroby, szybciej alergię. Mojemu Kubusiowi też tak się zadarzało, ale lekarz stwierdził, że to dlatego, że miał twarde kupki i mocno musiał się namęczyć. Słyszałam, że ważne jest to jaka jest ta krew, jeżeli ciemna to znaczy, że jest z ostatniego odcinka układu pokarmowego (tak było w przypadku mojego synka), gorzej gdy krew jest jasna może to oznaczać alergię, na przykład. Życzę zdrówka. MAMAKUBY Odpowiedz Link Zgłoś
toolateforyou Re: krew w kupce!!!!!!!!!! 13.10.03, 23:19 zielona kupka,śluz i krew(takie czerwone niteczki, jasne raczej)-z taką zawartością pieluchy poleciałam kiedyś do lekarki:powiedziała, żeby się nie przejmować, że to przejściowe.No faktycznie przeszło po kilku dniach.Było to 9 lat temu, a ja dopiero od niedawna jestem taka mądra, że to prawie na 100% objaw alergii. Ale córka rozwija się prawidłowo i jest zdrowa>Pozdrawiam! Spróbuj się jednak przespaćMonika Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: krew w kupce!!!!!!!!!! 14.10.03, 11:54 Ja z krwią w kupce męczyłam się ze trzy miesiące - i nic nie pomagało, żadne probiotyki, leki sulfonamidowe, drastyczne ograniczenie diety... Dopiero jak odstawiłam pszenicę (karmię piersią) kupki wreszcie są bez krwi, i Julek robi je raz na dwa dni, a przedtem siedem razy dziennie i bardzo rzadkie. Krew to może być alergia, może być tylko niestrawność (na jakiś konkretny produkt, który zdadłaś a był ciężkostrawny), może to być wysiłkowe jeśli kupka jest twarda. No i niestety mogą to być też poważne choroby jak salmonella lub czerwonmka, ale to na szczęście rzadko się zdarza. Może też być mniej grożna bakteria w przewodzie pokarmowym, np. gronkowiec. Radzę zrobić posiew kupki. Pozdrawiam i życzę zdrowia, Kasia mama Juliusza Odpowiedz Link Zgłoś
asiajaku Re: krew w kupce!!!!!!!!!! 14.10.03, 14:54 Dzieki dziewczyny za slowa otuchy i wszystkie informacje.Jestesmy juz po wizycie u lekarza, pani doktor powiedzila,ze jest to zwykle zluszczanie sluzowki jelit i nie ma czym sie martwic.Dzisiaj na szczescie krwi w kupce nie bylo, ale jak sie znowu pojawi, to rzeczywiscie powiem,zeby zrobili posiew.Na wszelki wypadek mleko i wszyskie jego pochodne ida na jakis czas znowu w odstawke Asia Odpowiedz Link Zgłoś