agadd02 14.10.03, 19:24 poszukuję stron na temat wad wrodzonych u dzieci, opisów chorób, leczenia itp. jeśli ktoś zna proszę o pomoc, interesują mnie choroby układu wydalniczego Dzięki z góry za pomoc Mama chorego Mysika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silvarerum Re: strony na temat wad wrodzonych u dzieci 02.11.03, 08:23 Witam bardzo obszerne informacje nt.wad wrodzonych można znaleźć na www.darzycia.nowoczesny.pl. Nawet jeśli nie znajdziesz tam informacji na temat choroby Twojego dzicka, zawsze możesz napisać o jakie informacje Tobie chodzi i na pewno jakaś mama odpisze. Polecam, sama korzystam, bo mam córeczkę z zespołem Downa. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
madzik78 Re: strony na temat wad wrodzonych u dzieci 19.11.03, 12:32 Mam 25 lat i jestem w 13 tygodniu upragnionej pierwszej ciazy niestety nie wiedzac o niej ok 3-4 tyg bralam doksycykline co teraz spedza mi sen powiek,przeczytalam gdzies ze ten antybiotyk moze powodowac wady rozwojowe u dziecka.Jesli moglaby pani mi pomoc i powiedziec czy ta choroba pani malenstwa jest wykrywalna w ciazy?jakie trzeba zrobic badania i jaka daja pewnosc bardzo prosze o pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: strony na temat wad wrodzonych u dzieci 19.11.03, 13:21 niestety my o nasze wadzie dowiedzieliśmy się dopiero 4 miesiące po porodzie, w ciąży nic nie przypuszczałam, znosiłam ją dobrze, nie chorowałam (jedynie niewielkie 3 - dniowe przeziębienie), mały urodził się jakby zdrowy, wszystko było ok dopóki nie zaczęły się zatwardzenia (mały miał wadę wrodzoną odbytu - zarośnięty odbyt z przetoką - dlatego nie zorientowaliśmy się wcześniej(nasz przypadek był łagodny)), miał bo jesteśmy 2,5 tygodnia po operacji, udała sie i jesteśmy zdrowi nic nie mogę powiedzieć na temat wykrywalności tej wady w ciązy, lekarka często robiła mi usg bardzo szczegółowe i nic nie zauważyła zresztą nie wiem czy jest to możliwe, nie robiłam żadnych szczegółowych badań , bo czułam się dobrze a w rodzinie nie ma zadnych chorób tym bardziej wad wrodzonych, ostatnio pytałam lekarkę która nas operowała skąd mogła się wziąć ta wada: nie wiadomo może chemia którą jemy, może wady u przodków o których nie wiemy (bo przecież kiedyś dzieci umierały z powodu wad bo nikt nie umiał ich leczyć lub leczono na coś innego), może przebyta choroba w ciąży, praca w szkodliwym środowisku - NIE WIADOMO, te wszystkie możliwości u mnie nie miały miejsca (chyba że przodkowie) jutro idę do mojej ginekolog to zapytam o tą doksycyklinę i ci odpiszę, zapytaj też swojego ginekologa , poproś o badania, i nie przejmuj się bo maluszek w twoim brzuchu na pewno czuje twoje nerwy, bądź dobrej myśli odezwę się na pewno jak cos się dowiem, bo wiem sama że najgorsza jest cisza i brak odpowiedzi daga i sebastian (09.05.2003) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: do madzik78 20.11.03, 20:01 napisz mi czy "ok. 3-4 tyg." tzn. w 3-4 tygodniu ciąży brałaś doksycyklinę, czy przez okres 3-4 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaj33 Re: strony na temat wad wrodzonych u dzieci 05.12.03, 16:18 masz powód do zmartwienia. badanie usg na aparacie najnowszej generacji, który rejestruje przepływy dziecka, u dobrego fachowca pomoze ci odzyskac spokojny sen. w Wawie jest facet, który bez problemu wykryje wady rozwojowe u płodu. niestety koszt to ok.200 zł. ale dla dzidziusia warto działać. Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: strony na temat wad wrodzonych u dzieci 05.12.03, 16:48 iwonaj33 napisała: > badanie usg na aparacie najnowszej generacji, który > rejestruje przepływy dziecka, u dobrego fachowca pomoze ci odzyskac spokojny > sen. w Wawie jest facet, który bez problemu wykryje wady rozwojowe u płodu. > niestety koszt to ok.200 zł. ale dla dzidziusia warto działać. hej , czy mogłabyś podać mi namiary na tego gościa , możesz na priv lub e- mail: agadd1@wp.pl , chętnie skorzystam kiedy znów będę w ciąży pozdrawiam daga Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: strony na temat wad wrodzonych u dzieci 05.12.03, 16:44 madzik78 napisała: jestem w 13 tygodniu upragnionej pierwszej ciazy niestety nie > wiedzac o niej ok 3-4 tyg bralam doksycykline madzik moja ginekolog powiedziała, że jeśli brałaś doksycyklinę w 3-4 tygodniu ciąży, licząc od dnia ostatniej miesiączki to najprawdopodobniej nic się nie stało, ale zrobiłabym napewno te badania o których mówiła iwonaj33 :o) Odpowiedz Link Zgłoś