skoobus 29.09.08, 10:41 Synek ma katar, nic więcej na razie, ale strasznie go męczy. Co podajecie dzieciom na katar i na przeziębienie (zanim idziecie do lekarza)?? Już iść do lekarza czy jeszcze leczyć w domu?? Syn ma 13 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: co na katar... 29.09.08, 10:49 ja daję Euphorbium, smaruję maścią majerankowa pod nosem i witaminę C. Starszemu dodatkowo Rutinaceę. Odpowiedz Link Zgłoś
skuskai Re: co na katar... 29.09.08, 12:51 polecam maść: pulmex u nas sie sprawdza rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: co na katar... 29.09.08, 13:09 Katar odciągam urządzeniem zwanym nose frida (rewelacja ) do kupieni w aptece. Pod noskiem smaruje maścia majerankową, do nosa euphorbium i jesli strasznie leci (głównie jednak przed spaniem) używam xylometazolin 0.05.Podaje vit C i wapno. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: co na katar... 29.09.08, 14:05 Syn autorki watku ma 13 miesiecy. Dzieciom ponizej 2-go roku zycia lekow typu xylometazolin nie podaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: co na katar... 29.09.08, 13:41 mozna jeszcze olbasoil wkroplic do nawilzacza np. Odpowiedz Link Zgłoś
franianianiamaj Re: co na katar... 29.09.08, 19:20 Oprocz tego wszystkiego co powyzej mozna podac Nasivin lub Otrivin dla malych dzieci, Bioaron C oraz jak dla mnie podstawa Sterimare lub Merimar lub cos podobnegoAcha i jeszcze jak moja corka byla mala podawalam czopek Viburcol na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
ell_anna Re: co na katar... 29.09.08, 20:56 Po moich ubiegłorocznych doświadczeniach z niewinnym katarem, który w ciągu kilku dni przechodził w kaszel i powodował zapalenie oskrzeli, wszem i wobec reklamuję działanie nebulizatora. W zeszłym roku, po co najmniej trzech zapaleniach oskrzeli, córka w końcu wylądowała w szpitalu z zapaleniem płuc. Tam właśnie miała podawane leki przez nebulizator. No i lekarka, po wypisie, poleciła żebyśmy w takowy się zaopatrzyli i przy najmniejszym katarze robili nebulizacje z soli fizjologicznej. REWELACJA!!! Nos się doskonale oczyszcza. W tym roku na moje oko już kilka razy udało nam się wyjść bez antybiotyku ♥♫ ♥♫ Odpowiedz Link Zgłoś