adka213 24.10.08, 20:04 witam.synek ma rok i 10 miesiecy od jakiegos miesiąca zaczol pochrapywac w nocy(nic sie przy tym nie dzieje).nie wiem czym to moze byc spowodowane.moze ktos wie.dzieki z gory za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adka213 Re:dodam jeszcze... 24.10.08, 20:31 ze w nosku mu charcze a jest pusty.. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalodz Re:dodam jeszcze... 24.10.08, 20:35 Ma powiększony 3 migdał więc radzę laryngologa. Odpowiedz Link Zgłoś
dwojra Re:dodam jeszcze... 24.10.08, 21:49 Laryngologa polecam jak najbardziej, ale wcale nie musi to być 3 migdał, szczególnie, że migdał zaczyna przerastać nieco starszym dzieciom.Poobserwuj dziecko- jeżeli często oddycha buzią, szczególnie w sytuacji spoczynku (gdy nic nie mówi - taka wiecznie zdziwiona, otwarta buzia)i ma nosową barwę głosu- to może to być właśnie migdał. Warto to jednak sprawdzić. Mój syn ma 8 miesięcy i chrapie, ale larygolog po obejrzeniu go stwierdził, że może to być suche powietrze i sucho w nosku, szczególnie, że zaczął się okres grzewczy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: moje dziecko chrapie... 27.10.08, 09:49 Moja córcia mając dwa lata zaczęła strasznie chrapać. Pobiegłam prywatnie do laryngologa, wsadził jej palucha do gardła i stwierdził "trzeci migdał, operacja kosztuje tysiąc złotych". Poszłam do lekarki rodzinnej, stwierdziła że dziecku płynie ropa po tylnej ścianie gardła, zapisała antybiotyk, i dziecko po dwóch dniach przestało chrapać. Odpowiedz Link Zgłoś
adka213 Re: moje dziecko chrapie... 27.10.08, 11:52 przed wczoraj maly dostal kataru.poszlam do lekarza rodzinnego.przepisala zyrtek w kroplach.daje wit.c psikan do nosa euforbium.nie goraczkuje tylko ma sam katar. Odpowiedz Link Zgłoś
dorkapoz Re: moje dziecko chrapie... 28.10.08, 13:06 no właśnie takim pochrapywaniem zaczyna się katar, czasami migdałek po katarze może się nie obkurczyć, wtedy może to trwać dłużej i trzeba to obserwować. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś