Dodaj do ulubionych

moje dziecko chrapie...

24.10.08, 20:04
witam.synek ma rok i 10 miesiecy od jakiegos miesiąca zaczol pochrapywac w
nocy(nic sie przy tym nie dzieje).nie wiem czym to moze byc spowodowane.moze
ktos wie.dzieki z gory za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • adka213 Re:dodam jeszcze... 24.10.08, 20:31
      ze w nosku mu charcze a jest pusty..
      • alicjalodz Re:dodam jeszcze... 24.10.08, 20:35
        Ma powiększony 3 migdał więc radzę laryngologa.
        • dwojra Re:dodam jeszcze... 24.10.08, 21:49
          Laryngologa polecam jak najbardziej, ale wcale nie musi to być 3 migdał,
          szczególnie, że migdał zaczyna przerastać nieco starszym dzieciom.Poobserwuj
          dziecko- jeżeli często oddycha buzią, szczególnie w sytuacji spoczynku (gdy nic
          nie mówi - taka wiecznie zdziwiona, otwarta buziasmile)i ma nosową barwę głosu- to
          może to być właśnie migdał. Warto to jednak sprawdzić. Mój syn ma 8 miesięcy i
          chrapie, ale larygolog po obejrzeniu go stwierdził, że może to być suche
          powietrze i sucho w nosku, szczególnie, że zaczął się okres grzewczysmile
          Pozdrawiam
    • dorotakatarzyna Re: moje dziecko chrapie... 27.10.08, 09:49
      Moja córcia mając dwa lata zaczęła strasznie chrapać. Pobiegłam prywatnie do
      laryngologa, wsadził jej palucha do gardła i stwierdził "trzeci migdał, operacja
      kosztuje tysiąc złotych". Poszłam do lekarki rodzinnej, stwierdziła że dziecku
      płynie ropa po tylnej ścianie gardła, zapisała antybiotyk, i dziecko po dwóch
      dniach przestało chrapać.
    • adka213 Re: moje dziecko chrapie... 27.10.08, 11:52
      przed wczoraj maly dostal kataru.poszlam do lekarza rodzinnego.przepisala zyrtek
      w kroplach.daje wit.c psikan do nosa euforbium.nie goraczkuje tylko ma sam katar.
      • dorkapoz Re: moje dziecko chrapie... 28.10.08, 13:06
        no właśnie takim pochrapywaniem zaczyna się katar, czasami migdałek
        po katarze może się nie obkurczyć, wtedy może to trwać dłużej i
        trzeba to obserwować. pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka