kol.a 25.10.08, 22:01 Czy bardzo powinnam niepokoic sie bad og. moczu bez zmian, a w osadzie poj. nabłonki płaskie, 3 leuk. w polu widzenia, 1 erytrocyt.Córeczka 2,5 roku.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obyoby10 Re: badanie moczu 25.10.08, 22:11 Wczoraj robiłam mojej czterolatce badanie moczu: liczne nabłonki płaskie, 16 leukocytów. Byłam u pani doktor - dostała Furagin, Cebion i maść clotrimazol do smarowania, bo częstszemu oddawaniu moczu towarzyszy też nieprzyjemne swędzenie. Pani doktor uspokoiła mnie, po tygodniu brania furaginu i dwóch dniach przerwy poleciła zrobienie badania moczu, także na posiew i się zobaczy, ale powiedziała, że nie ma powodu do jakiejś paniki, czy obaw. Zwłaszcza, że Mała była zaziębiona, dość długo ta infekcja się ciągnęła i się tak skończyło... Po kilku smarowaniach clotrimazolem już jest właściwie dobrze - ani razu się dziś po południu nie drapała Odpowiedz Link Zgłoś
kol.a Re: badanie moczu 25.10.08, 22:39 dziekuje za odpowiedz, bede troche spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: badanie moczu 25.10.08, 23:38 A corka miala grzybice, ze dostala masc przeciwgrzybicza?? Zaczynam zauwazac, ze ten clotrimazol zaczyna byc jakims super panaceum na wszystko. A to nie jest lek na wszystko. jest naparwde lekiem przeciwgrzybiczym i na zakazenie ukladu moczowego, gdzie zwykle te zakazenia wywolane sa przez bakterie sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
obyoby10 Re: badanie moczu 26.10.08, 12:56 Nie jestem lekarzem, ale ufam pani doktor, która opiekuje sie moją córką od jej narodzin. Mała uporczywie się drapała, baaardzo uporczywie... Dziś już się nie drapie- znaczy pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: badanie moczu 26.10.08, 13:34 Zlikwidowaliscie objawy, a nie przyczyne. Wesolo, jak zwykle. Przestala sie drapac. Lekarz zadowolony, rodzice tym bardziej. Nikt nie zadal sobie trudu by sprawdzic co powoduje swedzenie. Bo i po co. Ale lekarka swietna. Heh... Odpowiedz Link Zgłoś
obyoby10 Re: badanie moczu 26.10.08, 15:21 A Ty z tych, co zawsze uważają,że pozjadali wszystkie rozumy i tryskają sarkazmem na wszelkich forach? Żeby się dowartościować, pokrytykować dla zasady, pokopać innego lekarza? Zawsze mnie to zastanawia - dlaczego? Lekarka niezła. Pewnie nie idealna, ale takich nie znam. Cieszę się, że córcia przestała się drapać - nie dziwne. Ona też się cieszy - wreszcie ma lepsze sampoczucie, to swędzenie było dokuczliwe. Nie napisałam, że zaprzestajemy szukania przyczyny. Dzięki interwencji lekarki moje dziecko przestało odczuwac dokuczliwą dolegliwość, to pozwoli mi i jej bez stresu szukać dalej przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: badanie moczu 26.10.08, 17:18 Nie moje dziecko wiec wzruszam ramionami. Za jakis czas pewnie bedzie znow panika i blagalne: jak zrobic wymaz z pochwy. Znam to. Przeszlam to nei raz, wiec ni emusisz od razu, ze zjadlam wszystkie rozumy itp. Tak jak Ci napisalam: lekarz, ktory nie sprawdzajac co jest przyczyna daje lek jest dla mnie konowalem i takim pozostanie. Nic w temacie wiecej. I nie przestanie nim byc, chocbys starala sie tu pisac nie wiadomo co na jego (jej) temat. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: badanie moczu 25.10.08, 23:36 Pytalas na innym forum. Wg mnie takie badanie nie stanowi odchylkow od normy. A byly jaies przeslanki do zrobienia badania moczu? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.a Re: badanie moczu 26.10.08, 08:35 Tak. podwyzszona atemperatura bez cech ifekcji górnych dróg oddechowych.Dla świętego spokoju zrobię też posiew. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: badanie moczu 26.10.08, 09:22 Tylko nie za pomoca woreczka... Blagam.. Odpowiedz Link Zgłoś