mag_kak 31.10.08, 12:52 Moje dziecko od trzech dni ma szkarlatynę. Objawy dośc łagodne, jest na antybiotyku, nie ma temperatury. Problem w tym, że od jutra powinnam jej podac kolejną serie broncho vaxomu. 10 kapsułek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna669 Re: szkarlatyna a broncho vaxom 31.10.08, 14:52 my tez bierzemy ale dopiero 1 seria, z tego co pamiętam to choroba nie jest przeszkodą dla tej szczepionki, chyba że wymioty, wtedy lepiej zaprzestać...ale miom miom zdaniem powinnas zapytać lekarza prowadzacego, tak dla pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_kak Re: szkarlatyna a broncho vaxom 31.10.08, 20:42 A czy Twoje dziecko tez przechodzi własnie szkarlatynę??? Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: szkarlatyna a broncho vaxom 31.10.08, 20:44 jak jest unfekcja wutusowa tyo można ppodobno przy infekcji bakteryjnej należy nie dawać a szkarlatyna jest bakteryjną chorobą Odpowiedz Link Zgłoś
mag_kak Re: szkarlatyna a broncho vaxom 01.11.08, 13:56 No tak, ale w ulotce jest napisane, że nie ma przeciwskazan. Nasz pediatra jest chwilowo niedostepny więc droga forum chciałabym uzyskac jakąś odpowiedź na moje pytanie. Gdzies tez przeczytałam, że w sytuacji ostrych chorób zakaźnych nie powinno sie podawac bv. I bądź tu człowieku mądrym!!! Może ktos jeszcze cos podpowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
magda8867 Re: szkarlatyna a broncho vaxom 01.11.08, 14:24 To może spróbuj zadzwonić gdzieś do lekarza dyżurnego, do szpitala lub przychodni dyżurnej i tam zapytać, najlepiej dla porównania zadzwoń do dwóch miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
jawn7 Re: szkarlatyna a broncho vaxom 01.11.08, 21:41 Ggy moja córeczka przechodziła wirusówkę i właśnie miałam podać drugą serię tej szczepionki lekarz kazał odstawić ją na kilka dni aby organizm mógł walczyc z wirusem.Podałam wg zalecenia i nic się złego nie stało.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_kak Re: szkarlatyna a broncho vaxom 02.11.08, 16:01 Chyba też tak zrobię. Poczekam jesscze 5 dni do zakończenia kuracji antybiotykiem i potem podam jej bv. Jak bedzie miało zadziałac to zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś