alpepe Re: nocne biegunki i bóle brzuszka 03.11.08, 21:55 a pasożyty? Wiem, wiem, mam obsesję. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakk3 Re: nocne biegunki i bóle brzuszka 04.11.08, 09:44 ja bym zrobiła badania na pasożyty i lamblie Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: nocne biegunki i bóle brzuszka 04.11.08, 15:30 dziękuję jutro idę po skierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: nocne biegunki i bóle brzuszka 04.11.08, 16:38 To są typowe objawy refluksu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: do Moniki 05.11.08, 15:41 Moja córka miała podobne objawy jak miała niecały rok. W nocy mlaskała jakby coś ciągle przełykała, lekarz powiedział że jak pokarm się cofa to podrażnia przełyk i drogi oddechowe, w wyniku tego wytwarza się śluz, dodatkowym objawem mogą być bule brzuszka, odbijanie, kaszel, może u synka nałożyła się dodatkowo jakaś infekcja jelitowa. Zyczę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: do Moniki 05.11.08, 23:01 Badanie na refluks nie jest takie straszne, każą dzieciaczkowi wypić płyn z kontratem, nie jest niesmaczny, potem robą zdjęcie rtg, mojej starszej córce robiono to badanie, młodszą lekarz zdiagnozował po objawach, możesz spróbować układać synka pod wyższym kątem do snu i przed snem nie dawać mu płynnych pokarmów np zupa młeczna,i co najmniej półtorej godziny przed snem. Jeżeli objawy złagodnieją będziesz miała podstawy podejrzewać że to refluks. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justybier Re: nocne biegunki i bóle brzuszka 05.11.08, 11:31 A może rzeczywiście to jelitówka. Moje dziecko też to przechodziło ostatnio. Panuje jakiś wirus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: nocne biegunki i bóle brzuszka 05.11.08, 22:26 Własnie panuja ostatnio dziwne jelitówki bez gorączkowe, ale mój synek mlaska i przełyka nadmiar ślinki juz rok, nie jedna z was wie że to dla nas mam ogromny stres, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: Do Moniki i nietylko:-) 06.11.08, 21:39 wczoraj w nocy było fatalnie, całą noc masowałam mu brzuszek, płakał, dzis nic nie chciał jeść ani pić, jutro idzeimy na usg brzuszka i na badania na pasożyty, i maja wyznaczyć nam termin na badanie na refluks ale jakieś inne niż u was Monisiu, na całą noc, phmetria czy cos takiego, była dr w domu bo myslałam że szału dostanę, tak płakał dziś na brzuszek, powiedziała że może byc to wirusowe, bakteryjne lub pasozytnicze lub refluks, trzeba badac a póki co dieta lekkostrawna, nie wiem co mu dawać, wypił kilka łyżeczek kislu i zjdł 2 krakersy i to wszytsko na dzis a i tak ma wzdęcia, boję sie dzisiejszej nocy, Papa Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: Do Moniki i nietylko:-) 12.11.08, 11:14 jak tam Mały? napisz jak wyniki,sama jestem ciekawa bo moja Mała też ma jakieś dziwne bóle brzuszka i nie wiem co to pozdrawiam goraco k. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: Do Kinii i nietylko:-) 24.11.08, 12:35 przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale nie mialam dostepu do komputera co u Was? pewnie już ok... napisz moja dwa dnio temu znowu zaliczyła ból brzuszka nie wiem co to za 2 tyg.mam zrobić badanie krwi k. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: Do Kinii i nietylko:-) 26.11.08, 08:02 tydzień temu miałyśmy kolejny ból brzuszka i do tego jeszcze przeziębienie,nasz lekarka powiedziała ze po przeziębieniu mam zrobić badanie krwi i zobaczymy moze potem jeszcze usg brzuszka,ale ona to za bardzo nie przejeła się tym bólem jak moje dziewczynki zaczynaja kaszleć to robię im inhalacje z soli i pulmicortu-tak też teraz powinno pomóc a jak nie to znowu do lekarki pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś