Dodaj do ulubionych

nafta na glisty?

10.11.08, 21:38
Bardzo proszę o pomoc,moja córcia juz po raz kolejny załapała to paskudztwo, pewnie z przedszkola. Nie mam juz sposobów jak z tym walczyć, pediatra podaje coraz to nowe specyfiki i co ją podleczę to znowu "przyniesie"Niestety taki juz jest urok przedszkoli, wiem, że moge sobie tylko pomarzyć aby moje przedszkole przeprowadziło gruntowna akcje sprzatania, jak to było juz wielokrotnie sugerowane. Słyszałam, ze nafta kosmetyczna jest skuteczna. Udao mi się taka zdobyć, bez barwników, tylko nie wiem jak ją podawać. Czekam na wasze podpowiedzi i z góry dziekje
Obserwuj wątek
    • gabrielle76 Re: nafta na glisty? 10.11.08, 21:48
      Nasłałabym sanepid na przedszkole bo łaski nie robia że będa dbali o dzieci, co
      do nafty to wątpi e ze jest skuteczna
    • bomba001 Re: nafta na glisty? 10.11.08, 22:07
      wejdz na forum alergie, tam sie o wielu specyfikach naturalnych dowiesz, temat
      wraca jak rzeka. wazne, zeby podac co najmniej 2x odpowiednia do wagi ilosc
      specyfiku na "odrobaczenie" i to calej rodzinie, lacznie z babia i ciociami, z
      ktorymi sie dziecko spotyka. i oczywiscie zwierzeta odrobaczyc.
      gruntowne sprztanie mieszkanie, prasowanie goracym zelazkiem wszystkich ubranek
      i poscieli, stosowna dieta b. wazna.
      jeszcze raz- forum alergie.
      • engee1 Re: nafta na glisty? 11.11.08, 05:17
        kiedys kupilam dla siebie na wlosy nafte w celu wzmocnienia.powiedzialam o tym
        pewnej kobiecie ktorej mama byla chemiczka,ta mi odradzila stosowanie nafty na
        wlosy poniewaz jest rakotworcza.wiec sie zastanow.
        • oli.nek Re: nafta na glisty? 11.11.08, 09:00
          na czczo podawaj olej z pestek dyni tłoczony na zimno - ja kupiłam w zwykłym
          sklepie spożywczym - robaki to bardzo drażni, uciekają.

zioła Vernicadis - dla dzieci odlać i dodać wodę, by było słabe

balsam kapucyński - podawać przez 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i znów 3
          tygodnie, ja podaję 15 kropli na czczo i 15 kr. wieczorem

jeśli chodzi o leki chemiczne, jednorazowa dawka tylko uodparnia robaki na lek,
          jak walić do z grubej rury, np. Zentel+Vermox+Zentel w odstępach 7/10 dni.
          najpierw robaki potem pierwotniaki.

ważne, by nie karmić raobaków i candidy (nie wyobrażam sobie, by nie było grzyba
          przy robakach) cukrem ani mlekiem, więc dieta bezcukrowa i bezmleczna. odrobacza
          się cała rodzina.

glistą zarażamy się przez niedomyte warzywa, przez brudne ręce - jaj glisty
          bytują w ziemi nawet do 5 lat, zakażoną ziemię możemy wnieść na butach. glistą
          prawie niemożliwe jest zarazić się od drugiego człowieka, bo nie pozwala na to
          cykl glisty - jaja wydalone z kałem dopiero po 6 tygodniach osiągają fazę
          inwazyjną. bardziej stawiam na zakażone piaskownice, dzieci zbierają liście z
          ziemi (i nie tylko), możemy nie domyć marchewki, truskawek etc. bardziej bym
          myślała o wspólnym miejscu zakażenia a nie myślała, że zakaziło się od innego
          dziecka. co więcej, glista przechowuje swoje larwy w płucach i czekajac na
          dogodny moment uwalnia je, przechodzą do jelita, dochodzi do wtórnych zakażeń,
          więc wcale nikt nas nie musi zarazić, ani nic. ale to jeśli chodzi o glistę.

za to jaja owsików i cysty lamblii latają w kurzu. wtedy nawet 100% dzieci w
          przedszkolu może mieć te pasożyty.
    • shirley74 Re: nafta na glisty? 12.11.08, 10:25
      Żartujesz z tą naftą chyba. Pomijam skuteczność bo ta wydaje mi się zerowa, ale
      zastawiam się jak masz zamiar podać dziecku tę naftę do wypicia i w jakiej
      ilości? Bo jakoś nie wyobrażam sobie, aby dorosły mógł to przełknąć bez
      zwrócenia, a co dopiero dziecko.
      • w50 Re: nafta na glisty? 14.11.08, 09:02
        Napewno mówisz o nafcie leczniczej ,jest taka w aptekach ,ale jest
        jedno ale, nie podaje się dzieciom do 12 roku życia. Nazwa tej nafty
        to PETROLEUM D-5.
    • mammajowa Re: nafta na glisty? 12.11.08, 21:37
      nafta jest na robaki ale takie typu insektów (nie pasożyty ludzkie!).
      • mama2ania Re: nafta na glisty? 08.12.16, 05:03
        Właśnie wczoraj mama mi mówiła, że na początku XX w. naftą wypędzało się glisty! opowiadała jak jej ciotka piła naftę do towarzystwa córeczce a potem w nocy glista wylazła..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka