neptunka 21.01.09, 14:09 Syn 2 tygodnie temu przechodził przeziębienie. Jest zdrowy, nic mu nie dolega, ale został mu ciagnący się właśnie już ze 2 tyg. sporadyczny mokry kaszel. Czy coś mu powinnam podawać - tydzień temu odstawiłam Bronchicum N. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.nya Re: Mokry kaszel po infekcji 22.01.09, 10:47 moim zdaniem jakiś syrop wykrztuśny żeby łatwic rozrzedzenie zalegającej wydzieliny i ułatwic odkrztuszanie jej. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Mokry kaszel po infekcji 22.01.09, 12:18 najważniejsze, to czy ten kaszel ma ciągle takie samo nasilenie, czy widać, że jednak choć trochę ustępuje.... ważna jest też obserwacja, kiedy kaszel występuje - czy tak samo przez całą dobę, czy bardziej w dzień, w nocy, czy rano, czy po wysiłku itp zależności... nie chcę Cię straszyć, ale jeśli kaszel jest ciągle taki sam, to ja bym już tropiła sprawę - u mojego syna taki przedłużający się mokry kaszel był jedynym objawem atypowego zapalenia płuc; czytałam też, że przedłużający się mokry kaszel może być też objawem ksztuśca; Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Mokry kaszel po infekcji 22.01.09, 13:28 w ciagu dnia kaszel zdaża sie sporadycznie, faktycznie coraz rzadziej, a taki "atakowy" to w trakcie/po wysiłku, konkretnie bieganiu Odpowiedz Link Zgłoś