liwilla1 02.02.09, 10:18 ile razy powinno się podawać i jak dlugo (poltora miesieczniak)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
landri83 Re: Gentamicin WZF 0.3% na kanalik 02.02.09, 11:48 Na kanalik nie pomoze - to antybiotyk, dziala na bakterie. Na zatkany kanalik pomoc moze tylko masaz, chyba ze lzawienie wynika z czego innego, np. wlasnie z bakterii. Lekarze zapisuja w ciemno te krople, bo a nuz to bakterie... My stosowalismy 3 razy dziennie, nie pomoglo oczywiscie, bo kiedy zrobilismy posiew to nie bylo tam zadnych bakterii, wiec byl to zatkany kanalik (u nas masaz nie pomogl, trzeba bylo udrazniac). Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Gentamicin WZF 0.3% na kanalik 02.02.09, 12:19 dzieki oprocz kropli oczywiscie robie masaz. albo raczej - oprocz masazu stosuje rowniez krople. chodzilo mi tylko o dawkowanie i dlugosc podawania (tydzien? dwa?). niestety dr objasniala mi uzycie kropli podczas szczepienia malej, wydawalo mi sie, ze pamietam, ale dopiero kilkadziesiat minut pozniej w aptece zdalam sobie sprawe, ze nie wiem jak dawkowac oferma ze mnie jeszcze raz dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś