saritka2006 09.02.09, 20:07 Witam dziewczyny powiedzcie co to jest jezei córka śpi na wznak to znaczy na plecach to chrapie a jak nie położy na boku to jest spokój co to jest?????????? odpiszcie czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristii Re: chrapanie w jednej pozycji 09.02.09, 20:52 Czy Twoja córcia ma trzeci migdał?Moja ma i również chrapie tylko na placach,ponoć języczek wtedy opada+trzeci migdał=problemy z oddychaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
saritka2006 Re: chrapanie w jednej pozycji 09.02.09, 21:36 czesto choruje jest alergikiem od urodzenia. ile ma twoja lat? i jakie ma problemy z oddychaniem??? niewiem czy ma 3 migdała.ale jak ostatnio byłam u lekarza to mi mowił ze ma 3 migdała przerosnietego to nie wiem co to znaczy? odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
kristii Re: chrapanie w jednej pozycji 10.02.09, 12:27 Moja córa ma 2 latka 10 miesięcy.Tak bardzo nam chorowała,ze aż 10 razy leżałam z nią w szpitalu.Miała częste,nawracające infekcje dróg oddechowych,ciągle ropny katar.Badał ją laryngolog i stwierdził tak jak u Was,że jest przerośnięty trzeci migdał i jeśli nadal będzie tak chorowała trzeba będzie go usunąć.Zaszczepiliśmy ją przeciw pneumokokom i od tamtej pory mniej nam choruje,zresztą zaczęłam ją hartować.Wczoraj lekko chrapała śpiąc na boku,ale tylko chwilkę.Zauważyłam,że ciężko jej się oddycha i mocno chrapie jak śpi na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
saritka2006 Re: chrapanie w jednej pozycji 11.02.09, 13:05 córka ma 2,5 roku to znaczy to jest takie chrapanie chrapie tylko na wznak a niekiedy jak spi na boku to spi i co jakis czas jest ze bierza taki gleboki oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
kristii Re: chrapanie w jednej pozycji 11.02.09, 18:45 Głęboki oddech?To nie jest dobry znak,warto dziecko przebadać.Najlepiej u foniatry,który zrobi fiberoskopię.To badanie kamerką przez nos do gardła.lekarz oceni jak duży jest trzeci migdał,ile dziecko ma przestrzeni w gardle do oddychania.Moja ZUzia to miała robione,trwa chwilkę i wyjaśnia wszystkie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
saritka2006 Re: chrapanie w jednej pozycji 11.02.09, 19:01 czemu nie dobry znak ?? kristi masz moze gg mozemy popisac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: chrapanie w jednej pozycji 11.02.09, 20:47 bo to może być bezdech poszukaj w sieci o przeroście 3 migdała, będziesz wiedzieć wszystko Odpowiedz Link Zgłoś