edyta2881 16.02.09, 06:58 Zastanawiam się czy 2 latkowi mogę podać len do picia już nie pomagają żadne syropy na kaszel , a może macie jakieś inne naturalne sposoby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniucha333 Re: Len 16.02.09, 09:37 czy ty mowisz o oleju lnianym? Jak najbardziej tylko nie wiem czy to jest na kaszel. RAczej na ogolne wzmocnienie i uzupelnienie Omega 3. Jesli olej lnainay to tylko kupuj go od producenta albo z lodowki i potem przechowuj go w lodowce, bo przechowywany w temp. pokojwoej traci wszystko na wartosci. Ja kupuje w Organic Farma Zdrowia albo mozna od producenta - Olej Zlotopolskie (to nazwa). Zagoogluj i zamow to ci przysla do domu. Dzieci do lat 4 - 1 lyzka stolowa dziennie, po 4 roku jak i dorosli - 2 lyzki stolowe dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Len 16.02.09, 11:37 Len (parzony, taka kiślowana substancja) jest świetny na oskrzela, tylko na początku "fusy" troszke podrażniają gardło, ale szybko przechodzi. Dodatkowo REWELACYJNY na uporczywy kaszel u synka okazał się polecony na tym forum "dmuchający" nawilżacz powietrza (mokre ręczniki nie zdały egzaminu) Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Re: Len 16.02.09, 12:18 Ja walczyłam u małej 14miesięcy z kaszlem dwa tygodnie ponad żadne syropki nie pomagały i udało sie zwalczyc syropem z cebuli dopiero po 3-4 dniach był koniec cebule pokroic na talarki i na przemian zasypywac curem troche i miodem można tak w słoiku układac zakrecic i do cieplego miejsca albo ciepłej wody po 12 godzinach gotowy syrop i naprawde pomocny inne nie działały.Cebula ma podobno działanie jak antybiotyk tyle że naturalny i nie niszczący organizmu i nawet dobry bo slodki)) A jak taki suchy kaszel zwłaszcza nocny krtaniowy to syrop Stodal on łagodzi i już tak nie drapie po gardle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś