ewa216 21.11.03, 23:34 MAMUSIE czy temperatura 38,7 u 8 tygodniowego malucha to powód do obaw? proszę napiszcie czy już dzwonić po lekarza czy próbować obniżyć samodzielnie i jak to zrobić? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
male_gonzo Re: temperatura POMOCY! 21.11.03, 23:51 Na razie nie dzwoń po lekarza. Taka temperatura świadczy o tym, że organizm walczy z chorobą i dobrze sobie radzi. Po lekarza dzwoń gdy temperatura przekroczy 39 stopni. Wtedy też najlepiej jest zbijać temperaturę owijając dziecko w zimne chłodne ręczniki (tylko nie lodowate żeby nie przeżyło szoku). Pozdrawiam iżyczę szybkiego powrotu do zdrowia. Asia mama Stasia (03.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
barod44 Re: temperatura POMOCY! 22.11.03, 10:20 EWO DLA TAKIEGO MALUSZKA TEMPERATURA JEST NIEBEZPIECZNA MOJA MALA MIALA 37,9 A LEKARZ MNIE WYZWAL ZE TAK PUZNO ZADZWONILAM JA PODAWALAM PANADOL DLA NIEMOWLAT I MINELO I ZIMNE OKLADY NA CIALKU NAJLEPIEJ NAMOCZYC PIELUCHE I POLOZYC NA MALENSTWU POZDRAWIAM Z 6MIESIECZNA EMILKA Odpowiedz Link Zgłoś