dyzia794 24.03.09, 08:50 Jaki macie sprawdzony zestaw na katar i mokry kaszel?Tak żeby zatrzymać rozwój infekcji, uchronić przed chorobą? Czy można podawanie jednocześnie eurespal i syrop wykrztuśny (eurespal też troche wykrztuśny)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorisw1978 Re: katar i kaszel, leczenie 24.03.09, 12:01 na katar krople do nosa Otrivin + inhalacje z Olbas Oil (nalewam do kominka do aromaterapii i stawiam wieczorem synkowi obok łóżka) + nacieranie maścią Wick - klata, plecy i stopy (zazwyczaj wystarcza, aczkolwiek zdarza się, że katar trwa 3 tygodnie nawet) Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: katar i kaszel, leczenie 24.03.09, 12:02 ach, eurespal to dość silny lek, nie podawałabym przy katarze i kaszlu (bez gorączki) - czasem podaję też Nurofen na noc, ma działanie przeciwzapalne, obkurcza śluzówki, katar nie leci tak mocno Odpowiedz Link Zgłoś
gosia399 Re: katar i kaszel, leczenie 27.03.09, 13:10 na katarek jesli bardziej wodnisty niż ciągnący to polecam poprostu psikać z trzy razy dziennie Sterimarem i to w zupełności powinno starczyc na wirusowy lekki katarek,można też zapsikać dwa razy dziennie Euphorbium tez super pomagało synkowi.na kaszel czy to suchy czy mokry u nas sprawdzał sie syrop Rubital 3x5ml dziennie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaa78 Re: katar i kaszel, leczenie 27.03.09, 13:03 ymm z takich naturalnych metod domowych, ja dzieciom dawałam syrop z cebuli (zapobiega rozwojowi infekcji) a jak to nie pomoże to na kaszel hustheel a na katar euphorbium i chyba tyle z moich rad. Na kaszel można też robić inhalację Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: katar i kaszel, leczenie 27.03.09, 17:39 Ja podawałam 20 miesięcznej córce eurespal i wykrztusny po tygodniu byla zdrowa. Gorączki nie miała, ale mega katar i mokry kaszel. zalecone przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: katar i kaszel, leczenie 28.03.09, 18:10 my stosujemy Eurespal, sól morską do 6 razy dziennie oraz po 1 kropi olejków eterycznych na pantofle, a teraz na koszulkę - polecam eukaliptusowy oraz oilbas. Działa. Pomogają też tabletki z czosnku do kupienia w aptece. W sezonie grypowym stosuje je 1 dziennie, a jak się coś rozwija to 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś