suzi-06 04.08.09, 21:43 Moja córka 2latka 8miesięcy miała kontakt z dzieckiem chorym na świnkę i zastanawiam się czy zachoruje jeśli była szczepiona...głupie ale zastanawia mnie to strasznie.Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0-jus-tyna Re: Świnka 04.08.09, 21:48 Badz spokojna. Od tego sa szczepienia . A to byl bardzo bliski kontakt?? Tzn uzywanie wspolnych zabawek , slinienie. itp? Odpowiedz Link Zgłoś
suzi-06 Re: Świnka 04.08.09, 21:52 Corka jest mała a mój brat chory na tą świnkę ma 12 lat więc o ślinieniu nie ma mowy ale dość często przebywamy razem więc kontakt dość bliski Odpowiedz Link Zgłoś
0-jus-tyna Re: Świnka 04.08.09, 22:05 Myslalam o slinieniu gryzakow Wiec jak brat jest takim starcem to spij spokojnie.Zawsze jest jakies ryzyko nawet po szczepieniu ale mysle ze u Was zminimalizowane do 0. Spijcie spoikojnie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Świnka 04.08.09, 22:11 Ja bym sie bardziej o brata martwila niz o corke A brat dlaczego nie zaszczepiony, skoro do tej pory swinki nie mial? Powiklania swinki w tym wieku u chlopcow to zapalenie jader i bardzo mozliwe uposledzenie plodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
suzi-06 Re: Świnka 04.08.09, 22:16 A czemu brat nie szczepiony to ja nie wiem mieszkamy oddzielnie widujemy się często,jak był mały był szczepiony ale szczerze to nigdy nie wnikałam w tego typu sprawy,bo mama takie rzeczy kontroluje a tu ot świnka się przyplątała...niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
0-jus-tyna Re: Świnka 04.08.09, 22:21 Ja w przedszkolu mialam swinke , ( nie wim chyba nie bylo wtedy szczepien) , moj moz mial, i jakos mamy dziecko Odpowiedz Link Zgłoś