Dodaj do ulubionych

a moze uczulenie???

28.12.03, 21:57
moja corka ɚ mies> wciaz kicha a czasami kaszle od czasu do czasu ma
suchniete oczko a dzisiaj nawet dwa i lzawia jej!mam w domu psa i dwie kotki
z ktorych jedna ma od miesiaca kociaki i wydaje mi sie ze to przez te kotki
ma problemy z oczkami. dzisiaj nic jej sie nie dzialo do czasu kiedy
zoastawilam ja z siostra u ktorej w pokoju sa male kotki. czy kichanie i
czerwonie lzawiace oczy to typowe objawy uczulenia? u nas w rodzinie nikt
nie jest uczulony na zwierzeta. prosze o opinie!
Obserwuj wątek
    • malgosiacy Re: a moze uczulenie??? 28.12.03, 22:39
      Witam,
      bardzo mozliwe, ze objawy, ktore opisujesz sa objawami uczulenia. Chcialabym
      zwrocic Ci szczegolna uwage na ten problem, gdyz ja osobiscie mialam psa przez
      15 lat. Przez wiele lat testy uczuleniowe nie wykazywaly, ze jestem uczulona,
      chociaz mialam straszne dusznosci, podczas ktorych tak mnie dusilo, ze nie
      spalam calymi nocami. Uczulenie objawialo sie takze strasznym kichaniem np. 50
      razy pod rzad, tak, ze juz nie mialam sily kichac. Oczy tez mnie swedzialy i
      lazawily. Dopiero 2-3 lata przed smiercia pieska testy wykazaly, ze uczulona
      jestem na psa (ale nie bylam w stanie go nikomu oddac). Lekarz powiedzial mi,
      ze ze wzgledu na fakt, ze bylam poddawana oddzialywaniu alergenu, uczulilam sie
      na siersc psa (takze kota). Kiedy piesek odszedl wszystkie dolegliwosci minely,
      ale kiedy tylko wchodze do czyjegos mieszkania nawet na 5-10 minut, gdzie jest
      pies od razu dostaje dusznosci i sa one znacznie silniejsze niz wtedy, kiedy
      mieszkalam z psem. Obecnie nie wolno mi posiadac nawet rybek, bo moge sie
      uczulic na glony i grzyby zamieszkujace akwarium (PARANOJA!) Pisze ten post
      dlatego, bo czesto takie uczulenie moze skonczyc sie astma, dlatego trzeba
      bardzo uwazac, szczegolnie u maluchow. Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka