Dodaj do ulubionych

co to jest?

11.09.09, 23:11
mam pytanie moje dziecko jest chyba na cos uczulone ale nie wiem co
to jest uczulenie objawia sie tym ze wyskakuja mu pojedyncze krosty
np na twarzy czy szyi lub reku wygladaja jak ugryzienie komara nie
jest ich duzo ze 3 czy 4, sa czerwone...czy ktos wie co to jest
Obserwuj wątek
    • beataa122 Re: co to jest? 12.09.09, 08:16
      Cześć-mam dokładnie ten sam problem...stosowałam już różne kosmetyki,zmieniłam proszek do prania...mnóstwo kremów...Nie wiem czy nawet lekarz będzie mógł to jednoznacznie określić-zależy w jakim wieku jest Twoje dziecko.Moja lekarka doszła do wniosku,że jest to reakcja skóry mojego dziecka na upały...teraz gdy zrobiłosię chłodniej krostki rzeczywiście się zmniejszyły-ale sama nie wiem...Czytałam dużo o trądziku dziecięcym-może to?
      • ms.2 Re: co to jest? 12.09.09, 09:26
        moje dziecko ma 11 miesiecy to chyba raczej nie upały bo pojawia sie
        to od jakiegos miesiaca co jedne znikna pojawiaja sie kolejne miał 3
        które znikneły goja sie mniej wiecej tyle co własnie ugryzienie
        komara czyli pare dni dostał po tych 3 co sie zagoiły znowu 1 a dzis
        znowu 3 na twarzy masakra co to moze byc w jedzeniu nic nie
        zmienialismy od jakis 4 miesiecy je to co jadł kometyki te same
        uzywamy od noworodka proszek lovella ten sam nic sie nie zmieniło
        ani w jedzeniu ani kosmetykach ani proszku karmie piersia i jem to
        samo co wczesniej nie jem miodu ...a teraz juz nie ma takich upałów
    • beataa122 Re: co to jest krosty na twarzy jak ugryzienie k 14.09.09, 07:23
      Hmmm...nie jestem lekarką ale raczej nie będzie to alergia...zresztą nawet jeśli to i tak na testy skórne jeszcze za wcześnie...u mnie było podobnie-zaczęło się od pojedyńczych krost-potem doszły ropne-coś jak pryszcze...Skóra dziecka w tym wieku zaczyna "nabierać charakteru",tzn.,że może okazać się,że oliwka już nie wystarczy.Ja osobiście przestałam używać oliwki do buzi i przeszłam na leki kremik-emulsję,która nie zatyka porów-np.Alantan w kremie.Przemywasz czymś te krostki?Może spróbuj rumiankiem?Tylko musi być lekki roztwór-np.Azulanu...możesz dodać do kąpieli.Pomaga też kąpiel w roztworze naparu z kory dębowej-można dostać w aptece.Może to reakcja na przyprawy?Przypomnij sobie może dałaś coś dziecku do spróbowania przyprawionego?Lepiej tego unikać...Szczerze mówiąc nie musisz panikować.Możesz się poradzić lekarki przy okazji szczepienia ale pewnie dasz sobie radę sama.Tylko daj sobie trochę czasu.Być może to taka dziecka uroda...Aha-słyszłam ,że niektóre mamy zasuszają wypryski spirytusem-nie rób tego!Można trwale uszkodzić skórę dziecka.Życzę powodzenia. big_grin
    • beataa122 Re: co to jest krosty na twarzy jak ugryzienie k 15.09.09, 20:01
      Cześć i jak tam?Dowiedzialaś się czegoś?Jak maleństwo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka