Dodaj do ulubionych

pomóżcie proszę

16.12.09, 13:13
Piszę o tym na forum alergia, ponieważ mój problem jest częściowo związany z tematem alergia. Chodzi o to iż moja córka (prawie 11 miesięcy) całkowicie odrzuciła mleko. Problem zaczął się już wcześniej ale jeszcze przemycałam 2 razy dziennie mleko w postaci kaszki. W tej chwili kaszki też nie chce. Próbowałam różnych smaków, także sinlac ale niestety nie wezmie niczego. Problem polega na tym iż ma skazę białkową i nie wiem czym mogę zastąpić jej to mleko żeby dostawała nabiał. Dodam tylko żę obiady je, uwielbia też kanapki.Jeśli macie lub miałyście podobny problem prosze o radę. Wogóle jestem zaniepokojona czy tak małe dziecko może nie pić mleka, ale nie jestem w stanie przecież jej dać na siłę. Już nie wiem co mama jej dwać do jedzenia żeby było ok.
Obserwuj wątek
    • glicynia Re: pomóżcie proszę 16.12.09, 14:08
      Rozumiem, że odrzuciła Twoje mleko (a nie preparat mlekozastępczy)? Dziecku ze
      skazą nie można podawać żadnego nabiału. Spróbuj jej podawać więcej pokarmów z
      wapniem. W tym wieku hydrolizatu już raczej nie wprowadzisz (są paskudne w
      smaku), ale możesz spróbować dać jej jakieś mleko ryżowe (wzbogacone w wapń),
      owsiane itp. Z sojowym bym uważała.
      Możesz spróbować przemycić mleko w budyniu - zrobić kisiel (z mąki ziemniaczanej
      lub tapioki), po przestygnięciu dolać mleka i dodać owoce lub wkruszyć biszkopty.
    • marzenak35 Re: dziecko nie musi pić mleka!! 23.12.09, 11:54
      twoje dziecko idrzuca to co jej nie odpowiada . to raczej ty masz
      problem , bo ulegasz mitowi że dziecko musi jeść nabial. Moja córka
      ma 7 lat i też odrzuciła moje mleko w wieku 11 miesięcy i potem nie
      chciała żadnego , maładne zęby i się nie łamie . jest zdrowa.
      • mm1501 Re: dziecko nie musi pić mleka!! 23.12.09, 14:06
        Mój syn też nie chciał mleka, pod żadna postacią. Okazało sie, że po prostu boli
        go po nim brzuch
        • oliwia244 Re: dziecko nie musi pić mleka!! 23.12.09, 16:19
          moje dziecko od 16mca jest bez mleka . preparaty mlekozastępcze nie przechodzą w
          żadnej postaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka