Dodaj do ulubionych

4mleko a wysypka na twarzy

11.02.04, 13:09
Przeszlysmy juz z moja 4,5 miesieczna corcia przez 4 mleka tj. Nan ha,
Bebilon Pepti, Nutramigen i Isomil i caly czas ma czerwone policzki, ktore
bardzo ja swedza i drapie je do krwi. Co zrobic? Moze macie jakies pomysly?
Jeszcze nie robilysmy testow alergicznych, ale tez slyszalam rozne opinie o
nich . Czy sa wiarygodne? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • chalsia Re: 4mleko a wysypka na twarzy 11.02.04, 14:25
      Po pierwsze - przeczytać wątek "dieta mamy karmiącej małego alergika". Bez tego
      ANI RUSZ !
      Po drugie - nic dziwnego, że nie ma efektu, jak dziecko ma 4,5 miesiąca a Ty
      juz podawałaś córce CZTERY preparaty mlekozastępcze. A NAN HA nie jest dla
      dzieci, które MAJĄ alergię, tylko dla takich, u których jest zwiększone ryzyko
      jej wystapienia (ale jej jeszcze nie ma).

Przejdż na Nutramigen LUB Bebilon Pepti i podawaj conajmniej przez miesiąc.
      Dopiero wtedy widać efekty.

I Idz do alergologa.

Pozdrawiam,
      Chalsia
      • sussie1 Re: 4mleko a wysypka na twarzy 11.02.04, 16:03
        Chyba nie wyrazilam sie dosc szczegolowo. 1/ Nie karmie piersia wiec dieta nie
        bardzo mnie dotyczy w tym wypadku. 2/ Oczywiscie nie ja sama decydowalam o
        zmianie mleka tylko lekarz pediatra i alergolog! 3/Mleko Nan zaczeli dawac
        dziecku w szpitalu ( nie pytali mnie o zgodesmile, mimo opieki alergologa nie jest
        lepiej stad moje pytanie moze e-mamy maja lepsze pomysly niz lekarze?
        • chalsia Re: 4mleko a wysypka na twarzy 11.02.04, 23:17
          Czy tak czy siak przeczytaj wątek, o którym pisałam. On ma akurat taki tytuł,
          ale informacje na temat produktów uczulajacych, testów i zasad postepowania
          przy alergii są "prawdziwe" bez wzgledu na to, czy się karmi czy nie karmi
          piersią.

Pozdrawiam,
          Chalsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka