Gość: katarzynka32 IP: *.crowley.pl 21.10.04, 14:52 KTO UKOŃCZYŁ I KIEDY? BO JA NP. W 1992 ROKU:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scorpionek_gosia Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 10.11.04, 12:14 Ja;-))))) Tylko troszkę wcześniej;-))) I jeszcze z tytułem " technik chemik o specjalności technologia ceramiki". Podobno później zmienili tytuł(?). Pozdrawiam;;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka32 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.crowley.pl 10.11.04, 13:57 ja również z tytułem technik chemik o specjalności technologia ceramiki kończyłam i z tego, co wiem to taki tytuł dostawali wszyscy aż do końca istnienia naszej budy:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpionek_gosia Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 10.11.04, 14:09 Później był tytuł: technik ceramik o specjalności chemia. Jesteś z kalsy Kaszyna i Gibona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gąbka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:45 pozdrawiam wszystkich! ja tez konczylam ta szkole. bylam w klasie wrednej pani profesor Górskiej. Ktos pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka32 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.crowley.pl 10.11.04, 17:36 owszem, ha ha! jestem z klasy kaszyna, gibona i jeszcze kilku innych gagatków:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.chello.pl 10.11.04, 19:43 a kto to GIBON? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katatzynka32 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:52 a Gibon to niejaki Paweł Gibuła:)a co do Górskiej, to jak najbardziej ją pamiętam, bo przez nią właśnie prawie cała nasza klasa oblała maturę, to ona nam to zafundowała, tak zresztą, jak wcześniej nam obiecała wiedźma Odpowiedz Link Zgłoś
scorpionek_gosia Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 12.11.04, 12:50 Mam kontakt z Pawłem. A pani G.... No to temat rzeka, a szczególnie mała aferka po kórej przestała pracować. Za to bardzo miło wspominam Nadziejkę, chociaż nie wiem jak to wyglądało ze strony jej klasy;-)))) Jeszcze tam uczy. Ja byłam w klasie p. Latos. Do dziś jej współczuję naszej klasy;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 03.06.05, 16:14 Nadziejka była super! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 31.01.06, 11:58 Tez bylem w klasie p.Gorskiej. Konczylem w '87 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Technikum Ceramiczne Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:06 Jeśli jesteś Dareczkiem z klasy Navy'ego, Arturka, Adasia i Guza (o Pasku nie wspominając), to maturę robiłeś w 1988, razem ze mną. Jako jedyny poszedłeś na ceramikę na AGH. Mam nadzieję, że to Ty. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Re: Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:01 Ja pamiętam. Była moją wychowawczynią gdy kończyłem szkołę (dyplom i matura 1988). Wcześniej wychowawcami byli Pan prof. Strachowski i Pani prof. Górka (zmarła nagle gdy nas prowadziła w II klasie). Górskiej nie lubiłem, przez ścierę dorobiłem się w klasie maturalnej choroby wrzodowej. Trochę za wcześnie jak na 20-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 20.01.05, 11:14 ja rocznik 94 tytuł-technik chemik :) Odpowiedz Link Zgłoś
katka1971 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 21.12.05, 14:49 Czy to jest na ulicy Gandhiego w warszawie .Ja też tam kończyłam tą szkołę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOAR10@BUZIACZEK.P Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:20 TO TY WREDNA LASKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_69 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.man.polbox.pl 08.03.05, 09:43 Ja też kończyłam TC. matura 88:), klasa A (czyli babiniec, czy później też tak było?) -technik chemik o spec. technologia ceramiki. Górską zaś wspominam jako świetną osobę. Może to nie ta sama??? "moja" była od technologii ceramiki. Oj, chyba musieliście (jeśli to ta sama) nieżle jej zaleźć za skórę by wywołać taką reakcję:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.chello.pl 22.03.05, 21:24 Hej ! Ja też skończyłam TC. Tytuł technika chemika sp. ceramika zdobylam w 1996 r. Szkoda, że już nie ma tej szkoły.. teraz jest tam tylko LO :( Szacuneczek !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brendziaczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:29 ja równiesz kończyłam T.C w 1996r chyba byłyśmy wtej samej klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 12.02.06, 14:04 zapraszamy na stronę technikum. adres niżej Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 03.06.05, 15:46 Gość portalu: Anna_69 napisał(a): > Ja też kończyłam TC. matura 88:), klasa A (czyli babiniec, czy później też tak > było?) > -technik chemik o spec. technologia ceramiki. > Górską zaś wspominam jako świetną osobę. Może to nie ta sama??? "moja" była od > technologii ceramiki. > Oj, chyba musieliście (jeśli to ta sama) nieżle jej zaleźć za skórę by wywołać > taką reakcję:P Dokładnie o tą Górską chodzi! :) najpierw była nauczycielką technologii a potem została dyrektorką:) Po aferce przestała rządzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolkar Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 19.06.05, 03:25 Ja rowniez konczylam ta szkole w 88 chodzilam do klasy A. Wnioskuje ze musimy sie znac. moja wychowawczynia byla p.Igielska. Pozdrawiam Jolanta Rytter (Zukowska) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkaszynski Re: technikum ceramiczne w warszawie 30.01.07, 16:42 witam witam witam wszystkich z ceramika Odpowiedz Link Zgłoś
agnes015 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 22.08.05, 14:48 Jak dobrze policzyla ,tez robilam mature w `88 (to byl babiniec Maziarza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata T. &Taborka Re: technikum Ceramiczne IP: 193.221.126.* 18.11.14, 15:57 Która lalunia Agnes ? . U Maziarza były 4 Agniechy : 1. Agnieszka Lipińska 2. Agnieszka Mrozowska 3. Agnieszka Warmijak 4. Agnieszka Turalska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 31.01.06, 12:04 Gorska - reakcja... taaa... Widzialem ja ostatnio chyba w '91 - byla dyr. szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
iza_72 Re: 27.01.07, 20:18 Gość portalu: Anna_69 napisał(a): > Ja też kończyłam TC. matura 88:), klasa A (czyli babiniec, czy później też tak > było?) > -technik chemik o spec. technologia ceramiki. > Górską zaś wspominam jako świetną osobę. Może to nie ta sama??? "moja" była od > technologii ceramiki. > Oj, chyba musieliście (jeśli to ta sama) nieżle jej zaleźć za skórę by wywołać > taką reakcję:P dokładnie ta sama, tylko jej palma odbiłą, jak została dyrektorem szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
j-markowska Re: Górska była równą babką 15.02.07, 11:27 Witaj, ja też uważam że Grazyna była świetna, kończyłam w 86 r. Klasa prof Tadeusza Strachowskiego klasa B. Szukam znajomych i kolegów z klasy Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagienka Re: Górska była równą babką IP: *.washdc.fios.verizon.net 15.04.07, 09:42 ciesze sie ze tak myslisz ale malo wiesz :) my tez tak na poczatku myslelismy a tak na marginesie to mi sie wydaje, ze my to sie znamy Asiu pozdrowienia Jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-markowska do jagienki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 16:48 witam dawno nie byłam na forum praca, praca, praca. Czy coś ciekwego się dzieje na stronie bo nie mogę wejść Aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: do jagienki IP: *.washdc.fios.verizon.net 30.09.07, 06:50 No wlasnie ja tez nie moge wejsc na strone szkoly mowi mi, ze zablokowana WIELKA SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek Re: do jagienki IP: *.compi.net.pl 28.01.08, 22:11 jagienko wejdż na nasza-klasa tam już parę osób jest, Dareczek się znalazł... pozdrawiam ptyż, do zobaczenia na naszej klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Re: Technikum Ceramiczne Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:10 No to razem zdawaliśmy maturę, choć jako facet w klasie B. Górska była moją wychowawczynią. Potrafiła świetnie udawać naszą przyjaciółkę, ale tak na prawdę była wredna. Większości naszej klasy nieźle dała popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magaraca Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.chello.pl 22.03.05, 21:29 Hej.. a może zorganizuje się mały plebiscycik na ulubionych i znielubionych profesorków TC ?? Hmmm ... ??? A tak na marginesie.. może odezwie się ktoś z klasy prof. Łępickiej ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 03.06.05, 07:41 Matura oj to tak dawno bylo 88 chyba dobrze policzylam Pani G. byla moja wychowawczynia brrrrrrr Nadziejke wspominam super Z sentymentem wspominam Ceramika fajni ludzie w mojej klasie pozdrawiam wszystkich i tez zaluje, ze szkoly juz nie ma ps. Gabka czy jeszcze tu zagladasz? moze z tej samej klasy jestesmy? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkar Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 19.06.05, 03:29 Aniu, mature pisalas chyba w 87 roku jak mi podpowiada moj maz. A jak wspominacie p.Igielska od rysunku Technicznego albo p. Ume od matmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
skorpioniczka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 30.06.05, 11:31 Uma - ze swoimi pomyłkami. Uczyła mnie 2 lata. Przez Igielską mało nie oblałam 1 klasy:( , potem miałam już nadprogramowo rysunek, bo to co robiła klasa było za łatwe;) "Najmilej" wspominam fizyka - Strachowskiego:( Przez 2 klasy miałam mordercze instynkty w stosunku do tegoż pana. Część tej kadry jeszcze uczy, brakuje pani profesor Radzikowskiej (zmarła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka32 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.jjs.pl 14.07.05, 12:36 O rany! Pani profesor Radzikowska nie żyje?:-((( To była bardzo fajna Babka! Robiłam u Niej pracę dyplomową i ogromnie miło Ją wspominam! Kiedy zmarła i czemu tak wcześnie, bo to nie była przecież osoba w podeszłym wieku. Jakieś dwa, czy trzy lata temu nawet spotkałam Ją na ulicy i zamieniłysmy kilka słów. Zrobiło mi się na tą wieść strasznie smutno:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
skorpioniczka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 05.08.05, 20:55 Bardzo chorowała:( Zmarła w tym roku jakoś w okolicach stycznia/lutego. Dość nagle. Też ją wspominam z sympatią - uczyła mnie chemii fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka32 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.jjs.pl 08.08.05, 18:21 Ta informacja powaliła mnie z nóg:-( Jestem zdruzgotana, bo to była wspaniała Nauczycielka i super Człowiek ze świetnym podejściem do swoich uczniów. Zawsze będę Ją ciepło wspominała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBEK Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:57 Witam a ja skończyłem tą szanowną szkołę w 1981r.jeszcze na ul. Połczyńskiej.Ciekawe czy jest ktos z mojego rocznika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko I Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:17 Coś mi się rachunek nie zgadza. Skończyłem w 1982r. ale już na Gandhiego. Przenosiny były chyba w 1980? No w każdym razie sam skuwałem litery ze ściany na Połczyńskiej, a jak nadawali jej imię Kazimierza Wlk. na Akademii grałem Mieszka I-go. Akcja była niezła, bo w połowie przedstawienia wąs mi się odkleił. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMSKI gRZEGORZ Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 213.17.180.* 30.11.05, 09:30 Uhma - super babka - ale matematyczka nie naj..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 217.153.88.* 16.12.05, 11:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata T Re: Technikum Ceramiczne IP: 193.221.126.* 10.07.14, 13:03 Jola Ja również kończyłam mature w 87 klasa A pana Tadeusza Maziarza. Mysle, że jeżeli jsteś ta osobą o której myśle, to chodziłaś z nami tylko w pierwszej klasie. Ciemne włosy postawione na " długiego " jeża , młoda gniewna koleżanka najlepsza Ani Konarzewskiej - bladynka z dłuzszymi włosami. pozdrawiam Renata Taborek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Re: Technikum Ceramiczne Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:15 Witaj, chodziliśmy do jednej klasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Adamski Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 213.17.180.* 30.11.05, 09:25 Ukończyłem 1985 - już jako Technikum Ceramiczne IM kAZIMIERZA wIELKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 217.153.88.* 16.12.05, 11:59 Grzesiu nie musiałeś dodawać że im. Kazimierza Wielkiego - widzę że harakter ten sam ludzie nie zmieniają się tak bardzo. Na dzień dzisiejszy nie przedstawiam się - będzie fajna zabawa zanim odgadniesz od kogo ta korespondencja.A młodzież niech wie ze najlepsza była "KROPA" i jej ogóreczki (ftajemniczeni poniżej 85 powinni wychwycić temat) pzdr odpisz na tej stronie następną razą podam Ci adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Adamski Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 213.17.180.* 30.11.05, 09:40 1985 grzegorz.oczko@wp.pl napiszcie jeżeli macie ochotę mysle o stworzeniu strony z informacjami o naszej starej budzie i może uda siezciągnąć jak największą liczbę byłych absolwentów tak by powstało miejsce gdzie mogli by sięspotkać choć na czacie Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka1105 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 10.12.05, 22:26 To świetny pomysł, ciekawe jak bedzie z realizacją... Teraz w NASZEJ szkole jest liceum, jak to powiedział mój syn "o wątpliwej opinii". Postaram sie napisać do Ciebie, a już napewno z pytaniem czy ktoś sie odezwał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:10 Aneczka już wie i Andrzej też ZAPRASZAM POMÓŻCIE w tworzeniu .... www.tc.warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 23.12.05, 13:31 helooooooooooooo absolwenci '94 ujawnić się ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko I Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:22 O ile pamiętam, brałeś udział w słynnej Akademii, na której nasza szacowna buda otrzymała imię Kazka Wielkiego. Byłeś Kasztelanem,żebym tak zdrów był! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 27.12.05, 21:20 A co powiecie o roczniku maturalnym 1976? Czy ktos jeszcze pamieta Akademie Ceramiczną na Polczyńskiej? Moim wychowawcą był prof. Tadeusz Strachowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 06.01.06, 05:04 O szkole na Polczynskiej to ja tylko slyszalam z opowiesci :) ale Tadzio uczyl mnie fizyki. Rozmawialam latem z osoba z jego rodziny i pan Strachowski miewa sie dobrze. A czy ktos cos slyszal o Kropie co to byla za kobieta...... Bardzo mi przykro, ze pani Radzilowska zmarla bardzo ja lubilam. Tego lata, moja klasa miala male spotkanie po latach super bylo was widziec :). Bardzo dobry pomsyl jesli chodzi o strone naszej szkoly. Pozdrawiam wszystkich Jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:25 Piszę, choć jak patrzę na daty postów, to mam słabą nadzieję, że w ten sposób z kimkolwiek znajomym - najlepiej z klasy - złapię kontakt. Choć z wykształceniem, a później pracą zawodową, jestem na antypodach tego, czego uczono mnie w ceramiku, to ludzi wspominam z sentymentem: uczniów i profesorów (prócz Górskiej). Piotr "Johny" T. (matura 1988) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko I Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:33 Strachowskiego widziałem całkiem niedawno,niewiele się zmienił w sumie. Kilka lat temu rozmawiałem z Karasiową w Łazienkach, w Tesco mignęła mi Marcinkowska,a na Woli widziałem Karola. Ciekawe co z Kropą i Ziębińskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 13.01.06, 02:31 Mieszko miales moze okazje pogadac z Karolem? Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 13.01.06, 15:52 Ziębiński to czego uczył, bo sklerozę mam ;)To nie ten przemiły starszy pan od piecow ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 13.01.06, 16:09 Ziębiński zmarł w połowie lat 90-tych, nie pamiętam dokładnie ale chyba w 1995/96 :( Pozdrawiam wszystkich absolwentów T.C :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 15.01.06, 05:43 o kurcze :( byl moim promotorem pracy dyplomowej smutno slyszec, ze profesorowie potrochu odchodza ale tez nie byli mlodzi jak mnie uczyli pozrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 15.01.06, 12:08 młody nie był i nie oszczędzał się (chyba wiesz o czym mówię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 18.01.06, 16:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 18.01.06, 16:44 jak ja uczylam sie w T.C. to oni byli duzo młodsi. Karol skończył AWF i rok uczył w szkole.Wszystkie dziewczyny się w nim kochały. Strachowski jeszcze nie był żonaty, miał dla nas dużo czasu. ieliśmy dyskoteki nawet co tydzien jak chcieliśmy, a dbal o nas jak o własne dzieci.Jeżdził mawet po domach, znał rodziców ale i sytuację w domu. Był w porządku.Mam teraz swoje dzieci i one niestety nie miały takich nauczycieli jacy uczyli w T.C.Oni mieli dla mas czas i dobre chęci. a te obozy i zimowiska.... duzo by pisać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarik1 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 20.01.06, 16:00 Karol rok po skonczeniu AWF?Niesamowite Kiedy to bylo.? Jestem z klasy Nadzieji.Skończyłem technikum w 1992r pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.06, 16:49 Ptysiek to bardzo ciekawe co piszesz napisz wiecej. Ja troche slyszalam o wyjazdach ale wiecej o praktykach, ktore odbywaly sie na pludniu Polski. Ja niestety mialam wszystkie juz tylko blisko Warszawy. Jesli chodzi o Karola to byl "hot" :) nawet i pozniej kiedy uczyl moje pokolenie. Dziewczyny zawsze mialy na niego oko. Strachowski bardzo pomogl mojej klasie kiedy zmarla nasza wychowaczyni. Wzial nas pod skrzydla na pewien okres i pomogl przetrwac te pierwsze chwile. Ptysiek czy uczyla cie Kropa jestem ciekawa jaka ona byla na poczatku, bo za moich czasow postrach calej szkoly. pozdrawiam wszyskich serdecznie a moze bysmy zaczeli nasze forum na stronie ktora powstala o naszej szkole jest tam miejsce na wymiane wspominen? Jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 02.02.06, 17:46 no no no Ladnych rzeczy sie dowiaduje o Karolu i jego uczennicach. Ale to bylo do przewidzenia. Kropa nic sie nie zmienila od poczatku. Wiem to z pewnego zrodla - uczyla 4 (czterech) moich wujkow. Jeden jak zobaczyl moj zeszycik do gramatyki ("sciagawke" jak ona to nazywala) to od razu zapytal, czy taka zawzieta przysadzista baba uczy jeszcze rosyjskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Gakko Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.gdynia.mm.pl 20.01.06, 18:26 SERWUS! Ja ukończyłem TC razem z Kruszyną i Sztetim.Klasa p. Nadzieji(uff).Roku nie pamiętam (czyt. nie chce mi się sprawdzać w papierach) ale do dziś mam pamiątkowy znaczek (ktoś go ma jeszcze?). PS. Wielki szacuneczek dla p. "Reich" - nigdy potem nie wkuwałem tyle co u niej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 22.01.06, 21:04 pytacie kiedy Karol był taki młody? az wstyd sie przyznac bo wszyscy jesteście bardzo młodzi jak zążyłam się zorientować. ja zaczęłam szkołę w roku szkolnym hm.. hm.. 1971 i wtedy Karol uczył dopiero rok. dyrektorką szkoły była cudowna kobieta prof. Bednarska. już niestety nie żyje. Stachowski był moim wspaniałym wychowawcą choc rózne rzeczy się działy. Ziębiński był wicedyrektorem, rozrywkowy facet. Marcinkowska miała z dziewczynami wf. nie wiem kogo nazywacie Kropą. za moich czasów była babka od rosyjskiego która nazywala sie Kropiwnicka. Była straszna.Pytacie o obozy. Letnie i zimowiska byly organizowane prawie co roku. Do dziś wspominam np. zimowisko na Gubałowce czy obóz w Kruszwicy. Byłam też na praktykach raz w Kole a drugi raz w Kaliszu. Praktyki były też bliżej ale sporo było w "Polsce". No na dziś dość wspomnień.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 25.01.06, 05:22 Ptysiek, Tak Kropa to ta sama babka od rosyjskiego widze, ze byla zawsze taka sama. Do dzis zastanawiam sie dlaczego, niektorzy nigdy nie potrafia traktowac czlowieka jak czlowieka. To byla bardzo zlosliwa i zmina osoba. Przyznaje racje, ze rozyjskiego uczyla dobrze jak to juz ktos wspominal "ogorkow" i sciagaczki to sie chbya nigdy nie zapomni. Gdzies mi przepadla a przydaloby mi sie nieraz zajzec i przypomniec sobie troche gramatyke. Czy na Gubalowke to jezdziliscie z Karolem, bo za moich czasow Karol zabieral tam na wycieczki szkolne i widac bylo, ze znal dobrze gospodarzy. Byl super pozwalal na wiele ale zarowno mial oko na nas i my szanowalismy go za to. Jesli chodzi o pania Bednarska to nie moge sobie przypomniec czy tak miala na nazwisko moja pierwsza pani dyrektor bo potem odeszla na emeryture a przyszla pani Godlewska. Prosze powspominaj jeszcze torche :) Czy Soleckiego ktos pamieta? jestem ciekawa co sie z nim dzieje. pozdrowienia dla wszystkich jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 25.01.06, 18:34 Na zimowisku na Gubalówce byłam z Karolem. Mieszkaliśmy na stoku Gubałówki we wsi Furmanowa. Na początku było strasznie podchodzić codziennie na piechotę ale potem lataliśmy bywało i dwa razy dziennie.Kadra balowała nocami ledwie schodzili na śniadanie.W dzień wycieczki, zajęcia sportowe organizowane oczywiście przez Karola, a wieczorem tańce. Było pięknie... Pamiętam też obóz wędrowny ze Stachowskim na Warmii. 2 tyg. codziennie 20, 25km na piechotkę z plecakami, ale szybko bo trzeba zdążyć po południu znależć jakiś telewizor bo Polska gra mecz. Pamiętny rok Mundialu 1974r. mecz z Niemcami w kałużach na boisku. Nasza rozpacz i Strachowski, który stawia wszystkim na pocieszenie ciastka w kawiarni.Albo obóz w Pieninach z Ziembińskim.Kto siedział ze swoim dyrem na krawężniku i robił zawody w pluciu pestkami od czereśni na odległość? A ja tez mam pytanie, czy technologii ceramiki uczyliście się z książki prof. Wyszyńskiej i prof. Flisa? Oni uczyli mnie jeszcze na Połczyńskiej. Ktoś napisał ze skOwał tablicę pamiątkową ze ściany szkoły, pamiętam jak ją tam zakładano na zjazd absolwentów chyba w 1977 albo 1978r.? A swoją drogą do wszystkich czytających - napiszcie czy pracujecie w zawodzie, czy kiedykolwiek pracowaliście? Gdzie? Ja wiele lat pracowałam, miałam nawet swoją pracownię jakiś czas. Teraz robię zupełnie coś innego. Pozdowienia dla zaglądających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 02.02.06, 17:55 Ja, ja pamietam Soleckiego. Zawsze byl bardzo zamyslony i nieraz powstawaly z tego smieszne sytuacje. "A uciekajcie mi stad" to mi sie podobalo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:34 Solecki uczył mnie polaka przez całe 5 lat. Nie chciał mi stawiać więcej niż 4 twierdząc, że może mnie to zepsuć. A system odpytywania z lektur miał taki, że nie dało rady ściemnić, zawsze złapał nieprzygotowanego. Gość był super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 02.02.06, 17:51 Qrde, Ptysiek to ty moze pamietasz Zenka Bieniasa albo Ryska Jadczaka? Oni tez chodzili do TC mniej wiecej jak Karol zaczynal uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 02.02.06, 20:23 Dareczku niestety nazwisk takich nie pamiętam, choć Bienias jakby znajome, ale moze niekoniecznie ze szkoly? Nie wiem kiedy kończyłes, ale ze mna do klasy chodził Janusz Kiebasiński, który przez kilka lat jeszcze pracowal w szkole. piszę tutaj, bo cos sie nam stronka zawiesiła. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 03.02.06, 01:58 Ja konczylem szkole, jak sie okazuje :)), w '88. Ci dwaj panowie to moi wujkowie i oni prawdopodobnie konczyli szkole ok. '70. Pamietaja prof. Kropiwnicka od rosyjskiego i Karola Brzozowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 04.02.06, 17:49 A jednak Dareczku mialam racje to bylo w 88 co za lata hmmmmm ale bym wrocila do naszej studniowki u ksiedza na plebani Wogole to prawie nam zabronili miec studniowke bo chcielimsy miec im. Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 04.02.06, 19:40 :)) :)) qrde Ale niezle bylo. Rabnelismy skrzynke piffa z chali na Koszykach.:)) Od tamtej pory najbardziej lubie biale wino Resling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:37 Była taka akcja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 03.02.06, 02:02 A stronka faktycznie nie wchodzi. Szkoda :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 03.02.06, 02:20 nas Karol nie zabieral na Gubalowke :(( Ale wycieczki do Wisly-Malinka tez byly niezle, choc krutkie. Pewnie piffo bylo tak samo dobre jak na Gubalowce. No i wszedzie pod gorke. Do baru "Malinka" szlo sie pod gorke i wracalo tez pod gorke. Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 03.02.06, 22:19 Dareczku, ja zaczęłam "uczęszczać" do "Akademii Ceramicznej", jak wtedy określaliśmy nasza szkołę w 1979\71. Twoi wujkowie może właśnie ukończyli. to by sie w jakis sposób zgadzało bo o ile pamiętam Karol wtedy uczył od niedawna. Pamietam, jak wspominał przy jakiejs okazji, ze na AWF studiowaL z Maryla Rodowicz, ktora jeszcze wtedy była fajną dziewczyną. Nim nie zrobiła sie zniej straszna "gwiazda". Nasza szkłoka była mała, po dwie klasy równoległe A i B. Wtedy technikum było jeszcze 4-letnie. Moj rocznik byl pierwszym, który szedl programem 5-letnim, dlatego panowala tam "rodzinna" atmosfera, wszyscy się znali. Pozdrowienia, cos ostatnio nas mało, a z Grzesiem nie mozna nawiAzać kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 04.02.06, 06:08 Tak, oni tez chodzili jeszcze na Polczynskiej. Jak ja chodzilem do szkoly to tez byly tylko dwie rownolegle klasy. Jedna samych dziewczyn i druga mieszana. To bylo nawet niezle :)) w ogole w szkole czulem sie niezle w takim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 04.02.06, 10:25 Dareczku, spać nie możesz? Tak rano piszesz? Cos mi się literki wczoraj pomyliły. Oczywiście miało być 1970/71, ale chyba się domyśliłeś.Teraz, jak nie ma naszej szkoły, to nie wiem gdzie mogą być różne pamiątki. Pisałam Grzesiowi, że jak ja chodzilam to byl nakręcony film o szkole przez chłopaków z naszej budy. Był zabawny, oglądaliśmy go wiele razy. pokazywał naszych nauczycieli, którzy wtedy uczyli, oczywiście nas, śmieszne scenki, jak w ukrytej kamerze... Wiem, że Karol uczy jeszcze w lo, można by go zapytac co się stało z filmem. znowu sie rozpisałam, żegnam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 04.02.06, 19:45 Ja bardzo moge spac:)) A roku oczywiscie sie domyslilem. Z naszych czasow zostaly tylko zdjecia. Moja mala zonka ma kilka. Z roznych uroczystosci(akademii szkolnych), wystepy , ktore organizowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 04.02.06, 17:43 Witam Dareczka :) Z Malinki to mam zdjecia do dzis i pamietam jak mnie ratowales, pamietasz? hehe Nie wiem co sie dzieje ale probowalam wejsc na nasza storne i nie pozwala :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 04.02.06, 23:09 Resque team nadal ready. Heh ja mialem jakies zdjecia, ale mi zaginely przy przeprowadzkach. Niewiem co jest ze stronka - cos sie zablokowalo. Moze to wina serwera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:44 Teraz już nie mam wątpliwość, że to Darek i Ania z "mojej" klasy. Pozdrawiam, jeśli jeszcze tu wchodzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:40 Kuba B. na wycieczkach był praktycznie rezydentem "Malinki". Raz gdy z nim piłem bardzo przejęty oświadczył mi, że za wodę mógłby płacić, ale piwo powinno być za darmo. To był gość, choć do matury z nami nie dojechał... Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka1105 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA 28.01.06, 19:35 HEJ WSZYSCY JUŻ [i TYLKO:( ] DWIE OSOBY SĄ NA FORUM NA STRONCE TC. WSZYSTKICH ZAPRASZAM BARDZO, BARDZO - PRZENIEŚMY SIĘ Z POGADUCHAMI TAM, ONA, TA STRONA WŁASNIE PO TO JEST!!! GRZEGORZ NAPRACOWAŁ SIĘ BYŚMY MIELI SWOJE MIEJSCE, A MY CO!!!??? WCIĄŻ W GAZECIE... CHODŹCIE NA FORUM TC NA STRONKĘ www.tc.warszawa.pl POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 02.02.06, 18:01 OK dopiero teraz to przeczytalem i juz ide na stronke. Wpisalem sie tam kilka razy wczesniej, ale myslalem, ze to raczej jakas ksiega pamiatkowa :)) Trzeba zrobic z tego jakies prawdziwe forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 04.02.06, 17:56 Strona nie dziala :( ale pogadajmy tutaj choc trudno sledzic wszystkie watki naraz Ptysiek pytalas czy ktos pracowal w zawodzie Ja tylko przez krotki okres w lab. chemicznych a pozniej biuro choc troche w kierunku, bo to byla centrala handlu zagranicznego, ktora sprzedawala nasza ceramika na zachod Obecnie to tylko mam wspomnienia a robie zupelnie co innego choc zamierzam zapisac sie na klase ceramiki artystycznej i przypomniec sobie gline :) Na Furmanowej bylam razem z Karolem to bylo to samo miejsce, o ktorym pisalas pewnie tez ci sami gospodarze pozdrawiam wszystkich serdecznie jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiek010 Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 04.02.06, 21:57 jeszcze raz ja, Jagienko o ile wiem w osrodku kultury Ochoty na Grójeckiej maja pracownię ceramiczną, wiek o ile sie orientuje dowolny. Rozmawiałam kiedyś z kierownikiem pracowni, serdecznie mnie zapraszał, ale jak to często bywa czas mi jakos za szybko płynie i inne sprawy zawsze są pilniejsze. Oczywiscie zawsze jest jakaś wymówka. Ja miałam to szczęście że pracowałam w "glinie" kilka ladnych lat, kochałam to i strasznie mi tego brak... CERAMICY wszystkich krajów łączcie się!!!!!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 05.02.06, 16:07 Ptysiek dzieki za info ja tez ciagle wszystko przekladam, bo nie ma czasu ale kiedys napewno poworoce do ceramiki tak rekreacyjnie. Co do wieku hehe to dobrze, ze bora kazdy :) Pisalam cos o Januszu, ktory pracowal w szkole. Jestem ciekawa czy to byl ten asystent pracujacy na pracowni chemicznej. Wydaje mi sie, ze mial na imie Janusz byl napewno absolwentem Dareczku moze ty pamietasz Janusz on byl czy Andrzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 69.156.116.* 05.02.06, 20:50 Faktycznie byl jakis facet. Wode destylowana dolewal, ale nie pamietam jak mial na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 04.02.06, 23:18 Grzesiek sie odezwal. Napisal, ze przez tydzien stronka bedzie niewidoczna. Moja kariera w przemysle ceramicznym nie byla zbyt ciekawa :)) Przez pol roku tylko pracowalem w malym warsztaciku i lepilem doniczki. Jagna jak mozesz to zeskanuj jakies zdjecia ze studniowki i mi przeslij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.sympatico.ca 04.02.06, 23:38 Znalazlem jedno zdjecie ze studniowki. Johny i Navy trabia piffo. Heh. Mam jedno zdjecie u Jagny w domu. O i drugie z Navym i Edypa, ale nie ma mojej glowy, bo potrzebowalem kiedys do legitymacji studenckiej:)) Znalazlem tez kilka zdjec klasowych: z I kl., III i z V. Jedno jest nawet kolorowe :)) chyba z IV kl. Jagna pamietasz wyjazdy Krwiodawcow? Bylismy w Lidzbarku Welskim. Mam stamtad jedno zdjecie. Chyba "Ojciec" robil, po wypiciu jednego plecaka piffa. Nawet niezle wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: *.dc.dc.cox.net 05.02.06, 16:03 Mam troche zdjec pewnie podobne to twoich chyba moje urodziny to byly czy cos takiego. Nie mam obecnie duzo czasu ale jak tylko sie zluzni to poprzegladam i ci wysle. Wizyty krwiodowcow oczywiscie,ze pamietam :). Byla w szkole kronika PCK, ktora przez pewiem czas prowadzilam tam bylo sporo naszych zdjec i poprzednikow. Jestem ciekawa czy w szkole obecnej gdzies to maja a jak nie to co sie z tym stalo. Pani Osuch wtedy prowadzila kolo PCK i ona oficjalnie trzymala kronike. CO do studniowki moze Ptysiek tez pamieta ale Karol uczyl nas poloneza i tanczyc. Pamietasz Dareczeku jak na kazdej przerwie cala klasa tanczyla? A imprezy u Navego na dzialce? Ale czasy.... bylo super! Trzeba kogos wyslac do szkoly i zbadac czy cos jeszcze maja po Technikum. Pamietacie jak co roku na swieto szkoly byl zjazd absolwentow moze jak nas tu wiecej przybedzie cos takiego zorganizujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 69.156.116.* 05.02.06, 20:46 Imprezy u Navego na dzialce byly swietne :)) No i udalo sie Karolowi - polonez wypadl chyba niezle. Kogo by tu mozna wyslac do szkoly, zeby sprawdzic, czy cos tam jeszcze zostalo? Moze jakiegos ochotnika. Znam jedna swietna kandydatke na ochotnika.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek Re: TECHNIKUM CERAMICZNE WARSZAWA IP: 69.156.116.* 05.02.06, 21:14 stronka juz dziala. Mozna sie tam wpisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:54 To ja Johny! Też mam tę fotkę z Navym. Trochę by mi było trudno ją na szybko wyciągnąć, bo dużo gratów zostało w Warszawie, a ja teraz mieszkam na Pomorzu. Generalnie parę ciekawych fotosków z ceramicznych czasów jeszcze mi zostało. Z Navym utrzymywałem przez pewien czas kontakt, ale mój "wyjazdowy" tryb życia wszystko urwał. Jakiś czas temu Navy zadzwonił do mnie i oświadczył, że więcej się nie odezwie, a jak mnie spotka na ulicy, to spuści wp...dol. Jak jestem w Warszawie, to mam oczy dookoła głowy. Mam nadzieję, że niedługo wszystko nadrobię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka strona technikum nie dziala IP: *.washdc.fios.verizon.net 03.01.07, 05:55 strona nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka86 Re: strona technikum nie dziala - szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 08:27 Dopiero dzisiaj dowiedziałam się że na forum GW są ludzie z TC szkoda że dopiero dzisiaj. Ja kończyłam TC w 86 - klasa Prof Tadeusza Strachowskiego - może odezwi się ktoś z mojego rocznika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: strona technikum nie dziala - szkoda IP: *.washdc.fios.verizon.net 04.01.07, 01:13 Zagladaj od czasu do czasu na tc.warszawa.pl jak bedzie strona dzialac to sa tam ludzie z twojej klasy. Jest tez duzo roznych zdjec i troche o historii szkoly. Jedna osoba nawet wybrala sie na Polczynska i zrobila zdjecia. Pozdrawiam - jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka86 Re: strona technikum nie dziala - szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 09:07 Dzięki za info, napewno będę zglądać. Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Re: strona technikum nie dziala - szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 18:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Ceramik rulez!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 18:05 Gdyby znalazł się ktoś z klasy B, matura 1988, podaję e-adres kontaktowy: piotrtarnowski@wp.pl Pozdrawiam, Johny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Re: strona technikum nie dziala - szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 20:44 Moim wychowawcą był "KAROL", a kończyliśmy razem w'86. Odzywam się - Władek W.mirowski@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Kubicz Technikum Ceramiczne w Warszawie IP: *.aster.pl 25.02.07, 18:02 Ja zrobilam dyplom w legendarnym TC zwanym wtedy Akademią Ceramiczną na Połczyńskiej w 1979r.Naszą wychowawczynią była Wielka Aleksandra Wyszyńska. Chętnie spotkalabym sie z moimi kolezankami i kolegami z tamtego rocznika- jesli cos wiesz, daj znac na mail fikula@o2.pl, ale zatytułuj go "Akademia Ceramiczna", bo inaczej nie bede czytac. Hejjjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomslo Re: Technikum Ceramiczne w Warszawie IP: *.crowley.pl 16.10.07, 22:12 Serdeczności dla wszystkich. Jestem absolwentem 1991. Oprócz Pawła Kaszyńskiego (Heej!)jakoś nie mogę nikogo rozpoznać. A gdzie Pszczółka, a gdzie nasze koleżanki na W (Warda, Wardziak?)... :-))). Czy gdzieś tu krążycie? Pozdrawiam Tomek Słomka tomslo@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 10:36 Witaj, Technikum ceramiczne ukończyłem w 1989. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Dla "Katarzynka32" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 09:01 Witaj, TC ukończyłem w 1989, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś