inezz11 09.09.10, 18:25 chce przyrzadzic mojemu 5 latkowi siemie lniane do picia bo ma podraznione gardełko , wiem ze trzeba zalac goracą wodą 2 lyzeczki,,..Tylko co sie pije ten śliuz czy tez nasiona mielone???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olakarcz2 Re: siemie lniane-tylko śluz do picia?? 09.09.10, 19:04 ja pije zawsze wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
metal76 Re: siemie lniane-tylko śluz do picia?? 09.09.10, 19:40 ja na wrzody pije wylacznie ten sluz,nasionka nawet zmielone moga podraznic blone sluzowa zoladka mechanicznie. naprawde pomaga. na gardlo sie nie orientuje niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: siemie lniane-tylko śluz do picia?? 16.09.10, 11:22 Jaki śluz? Przecież od dawien dawna wszyscy wiedzą że po wygotowaniu siemienia pozostaje "glut" Do kąpieli też się nadaje - wygładza skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: do alabama8 16.09.10, 14:06 autorce zapewne chodziło właśnie o ten glut...a własnie ja mam z tym pytanie ?? Myslałam ze siemie lniane wyszusza skore w kapieli??? a jak sie taką kapiel dla dziecka robi? tzn.ile wlac tego glutu no i z tymi płatkami??? Odpowiedz Link Zgłoś