Dodaj do ulubionych

Wady odczulania

26.02.11, 10:26
Syn skończył 5 lat - czekamy na wizytę u "nowego" alergologa. Dziecko ma uczulenie na roztocza, po wielu próbach różnych leków stanęło na zyrtecu i avamysie. Na skutek alergii miał 3 ostre zapalenia oskrzeli (pierwsze rok temu, drugie miesiac temu, z trzeciego właśnie wychodzi), objawiajace się nagłymi ich skurczami i dusznościami, leczony jest wtedy berodualem i pulmicortem. Ponieważ, jak piszę, skończył 5 lat, alergolog zaleci pewnie odczulanie.
Czy są jakieś wady odczulania?
Czy poza wiekiem są jeszcze jakieś wytyczne co do momentu jego rozpoczęcia?
Obserwuj wątek
    • aljoszka Re: Wady odczulania 26.02.11, 12:28
      Waga...my czekaliśmy do 8 roku życia, bo syn jest na 3 centylu i lekarka się bała go odczulac wcześniej.
      Niedawno zaczeliśmy, na razie jest ok i żadnych wad nie widzę póki co, po za tym,że czasochłonne, bo co tydzień musimy jeździć.
      • neptunka Re: Wady odczulania 26.02.11, 13:56
        a od jakiej wagi lekarze decydują się odczulać dzieci?
      • patysiak aljoszka 26.02.11, 13:56
        jaka metoda odczulacie?
        • aljoszka Re: aljoszka 26.02.11, 15:35
          Nie wiem od jakiej wagi, ale mój miał zdecydowanie za niską, on teraz waży pewnie tyle co przeciętny 5-6 latek.

Odczulamy się zastrzykami na 3 rzeczy na raz.
    • pasik Re: Wady odczulania 26.02.11, 17:35
      żadnych przeciwskazań nie znam....tydzień temu dowiedziałam się że moja 5 latka na jesień zacznie pewnie odczulanie.
      Będę jeździć z 2 dzieci na odczulanie tandem normalniesmile
    • e-kasia27 Re: Wady odczulania 26.02.11, 20:10
      Odczulanie nie zawsze daje pozytywne wyniki.
      Na niektórych nie działa, a zdarzają się też przypadki, że po odczulaniu jest gorzej niż przed.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka