tootiki007 27.05.04, 21:34 Persill, ale koniecznie w żelu, polecany przez Polskiego i Amerykańskiego pediatrę, wypróbowane. Można w nim prać swojeżeczy, pościel, koce i wszystko z czym maluszek ma do czynienia, bo w Jelpie wszystko to trochę drogo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: Persil żel nie uczula!!! 27.05.04, 22:03 Przykro mi, ze cię rozczaruję. Chyba producent nawciskał im kitów. Kiedyś zapomniałam wyprać jedno z prześciaradeł w Loveli - na początku naszej alergicznej drogi. Moja córcia spała z nami i obudziła się z zsypanym polikiem, ze ho ho. Już sie załamałam, ze uczuliło ją coś co dotąd nie uczulało. Chwila zastanowienia, no może parę godzin załamania.... i odkrycie - przescieradło wyprane w Persilu - oczywiście żelu, bo odkąd pojawiły się płyny postanowiłam zapomnieć o rozsypujacych się w łazience proszkach. Tak więc, zgodnie z zasadą, że nie ma rzeczy nieuczulającej.... Oczywiście są dzieci, którym to nie szkodzi, ale profilaktycznie alergikowi bym nie polecała, zgodnie z kolejną zasadą....wokół alergika jak najmniej chemi. Już kolejną fomurowiczkę przepraszam za sarkazm. Takie mam dzisiaj trochę zgryźliwe poczucie humoru ) Pozdr Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Persil żel nie uczula!!! 28.05.04, 22:12 A ja się tej zgryźliwosci wcale nie dziwię. Bo jak ktoś ma dziecko z alergią i trochę już sobie z tym pożył, to doskonale wie, że teksty pod tytułem "Cośtam nie uczula" to śmiech i już. Bo uczulić może absolutnie wszystko. Bez obrazy oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś