iwka10 04.06.04, 21:15 czy któras z mam stosowała bioparox przy alergicznym podraznieniu krtani?iwka mama antoniny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpiot Re: Bioparox 05.06.04, 12:38 To jest antybiotyk. Mnie też przepisał go lekarz jak byłam w ciąży i używałam go chyba za często. Teraz lekarz pediatra powiedział mi, że byc może przyczyniłam sie w ten sposób do alergii mojego dziecka. Pozdrowienia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Bioparox 06.06.04, 19:09 bioparox ma dzialanie tylko miejscowe, nie moze wplywac na alergie dziecka w łonie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
alpiot Re: Bioparox 07.06.04, 15:31 Dziewczyny ja też myślałam, ze to co piszą na ulotkach i opakowaniach to prawda. Lekarz mi mówił, że dla kobiety w ciąży nie ma bezpiecznego leku - po prostu nikt nie robi doświadczeń na ludzkich płodach i nie można powiedzieć w 100 procentach, że jakiś lek nie wpływa w ogóle na ludzki płód. Leki są testowane na zwierzętach i ich płodach ze względu na możliwośc wystąpienia zmian zwyrodnieniowych w płodzie. Jak długo żyje taka labolatoryjna mysz, abyśmy byli pewni, że to co podano jej mamie nie wywołuje np. alergii. No i powiedzcie same, czy taki np. BIOPAROX po natryśnięciu na błonę śluzową gardła i po tym jak już zadziała miejscowo, to ulega biodegradacji??? Moje dziecko nie toleruje marchewki ze słoiczka marki GERBER, HIPP (tyle sprawdzałam), natomiast marchewka z pewnego źródła (od znajomej) wchodzi bez problemu. A przecież piszą wszędzie, że w tym jedzonku jest tylko marchew i woda. Ja nadużywałam BIOPAROX. Pozdrowienia AP Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: Bioparox 08.06.04, 10:19 Uzwywalam tego miejscowo na migdalki- bo zaden antybiotyk nie pomagal (a bylo to w dziecinstwie). Ale jak patrze z perspektywy czasu, to wtedy mieszkalam na slasku i caly czas mialam problemy z gardlem. Teraz mieszkam w Warszawie- odkad sie przeprowadzilam jak reka odjal. Wiec nie wiem czy moje problemy nie byly spowodowane nieodpowiednim srodowiskiem. aga i michalek Odpowiedz Link Zgłoś