brzuzia 27.03.13, 16:17 Moja Córeczka ma prawie 7 miesięcy i lekarze przepisuję jej ketotifen, wiadomo,lek starej generacji, ale innego nie można. Mam ogromny dylemat, czy ten lek podać Córeczce, czy jest bezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet01 Re: ketotifen 27.03.13, 17:11 Dlaczego innego leku nie można? na co ten lek ma wam pomóc. Moje dziecko go bierze od roku i nic się nie dzieje po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
brzuzia Re: ketotifen 28.03.13, 08:14 lekarze przepisują go na uciążliwy świąd, ponoć działa nasennie, wzmaga apetyt u dziecka i ma szeroki wachlarz działań ubocznych,występujących dość często u dzieci. A WY na co ten lek bierzecie? Czy ma to działanie nasenne? Odpowiedz Link Zgłoś
brzuzia Re: ketotifen 28.03.13, 08:15 innego,. np leku zyrtec nie można, bo jest Córeczka za mała. Tylko to lub fenistil, który nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia198824 Re: ketotifen 28.03.13, 08:34 moja córka bierze ten lek dodatkowo do innych.nie wiem czy pomaga ale na pewno lepiej przesypia noce.bierze ten lek bo ma atopowe zapalenie skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: ketotifen 28.03.13, 09:48 Moj syn bral, ale odstawilam bo nie widzialam zadnych efektow. Polecana na forum alergolog pochwalila moja decyzje. W tzw. miedzyczasie trafilam z kolei na lekarke, ktora twierdzila ze TYLKO Zaditen (oryginal), a nie Ketotifen (generyk). Uwazaj na syrop, bo jeden z w/w jest bananowy, a drugi... truskawkowy. Super pomysl na lek dla alergika, co? Rozwaz podawanie rozgniecionych tabletek (a nie syropu). Odpowiedz Link Zgłoś
brzuzia Re: ketotifen 28.03.13, 19:32 a jak długo stosowałaś? ja słyszałam, że zaczyna działać dopiero po 2 tyg. Czy też go podawałaś dziecku na świąd ?? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia198824 Re: ketotifen 28.03.13, 21:14 ja go stosuje od miesiąca.na świąd i na lepszy sen.z reszta wiadomo że jak dziecko mniej drapie w nocy to lepiej śpi.dopiero teraz mam spokojne noce.za to w dzień jest nieciekawie.mnie lekarz zalecił stosować go na noc.rano atarax a w południe zyrtec. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: ketotifen 29.03.13, 09:54 stosowalam dlugo, mysle ze pol roku przynajmniej. nie odnioslam wrazenia zeby ten lek lagodzil swiad. Ponoc jego celem jest zapobiezenie rozwojowi astmy w przyszlosci, a nie lagodzenie biezacych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: ketotifen 29.03.13, 14:29 My ten lek(w tabletkach) bierzemy na alergie pokarmową. Pomógł nam bardzo bo syn kaszlał przy wysiłku oraz zmianie temperatury po tym leku przestał. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna_78 Re: ketotifen 29.03.13, 15:46 a w jaki sposób pomógł na alergię pokarmową? Odpowiedz Link Zgłoś
mila_l Re: ketotifen 01.04.13, 20:39 mój Synio dostawał zyrtec między 5 a 7 miesiącem, ale jak już wspominałam skóra mu wypiękniała po odstawieniu tego leku. Przy zyrtecu nie widziałam różnicy, wcześniej przy fenistilu zresztą też nie. Odpowiedz Link Zgłoś