Czytam Twoje posty i zaóważyłam że znasz się na rzeczy lepiej niż nie jeden lekarz dlatego proszę się o poradę z góry dziekując
Mój mały alergik 4l. uczulony jest na wiele pokarmów w tym na mleko krowie, marchew, pietruszka, jabłka - objawem są bóle brzucha i biegunki.
Od początku wiosny często ma katary a ostatnio nawet doszło do anginy i zapalenia ucha.
Myślę że ma to związek z pyleniem. Dodam ze z testów alergicznych nic mu nie wyszło.
W którymś tam poście pisalaś jakich produktów nalezy unikać przy alergii na brzozę.
W zasadzie to praktycznie wszystkich ogólnie dostępnych owoców nie powinnam podawać synkowi. Zastanawiam się co w takim razie mogłoby jeść moje dziecko, jakie owoce i warzywa sprawdzić?
Dodam że synek je gruszke wiliamsa z gerbera i wszystko jest po niej dobrze.
Poza tym podstawą jego diety jest ryż, kukurydza, kasza jaglana, mięso drobiowe, jajka przepiórki, Sinlac i Neocate LCP. Poza tą gruszką nie je żadych owoców i warzyw (no czasem dodaje mu cebule lub szczyporek) jednak teraz gdy łatwiej kupić świeże, chciałabym coś wprowadzić jedak nie wiem od czego zacząć. Doradź proszę. Z góry dziekuję