Dodaj do ulubionych

Do mamaleonka

26.02.15, 21:47
Hej!
Piszę do Ciebie bo mam syna alergika z fatalną skórą i natknęłam się dziś na Twój wpis (już nie pamiętam jak ale wywnioskowałam, że jesteś z Trójmiasta). Moje dziecko również nie toleruje wielu pokarmów i jestem na początku drogi diagnostyki. Moje dziecko nie może jeść pszenicy, marchwi, kakao, orzechów, sezamu, ryżu, podejrzewam kukurydzę itd aż mi się wyliczać nie chce...Chciałabym go zdiagnozować w kierunku celiakii i dziś nawet dostałam skierowanie do poradni gastroenterorlogicznej ale niestety nie wiem gdzie z tym uderzyć- może polecisz mi gdzie Ty robiłaś to badanie i czy polecasz to miejsce? Czytałam, że dr J Brodnicki jest dobry ale on chyba tylko prywatnie?
Do tej pory byłam z nim raz na diagnostyce na Polankach i niewiele tam zdiagnozowali, parę razy byłam w przychodni alergicznych chorób skóry UCK- tam dr S. upiera się przy kontaktowej bo skóra jest w miarę ładna - pech chce, że podczas wizyt syn miał lepsze dni - a niestety wpadki mi się zdarzają i to często bo ciągle szukam alergenów...Napisz mi proszę do kogo chodziłaś. Mnie zależy na diagnostyce...Aha czytałam, że robiłaś food detective- polecasz? Odpisz mi proszę na maila gazetowego w wolnej chwili.
Obserwuj wątek
    • mamaleonka Re: Do mamaleonka 27.02.15, 01:30
      Muszę Cię niestety rozczarować, bo nie znalazłam w Gdańsku alergologa, który chciałby zajmować się pokarmówką. Tylko prowokacje i wysypki się liczą + sterydy. Ja wiedzę na temat alergii zdobywam m.in. z tego forum. Przeczytaj sobie wszystkie wątki e-kasi, to będziesz wiedziała, co robić.
      Jeśli chodzi o gastrologa, to my najpierw chodziliśmy do przych. przyszpitalnej na zaspie. Tam porobiono badania, które niczego nie wykazały i stanęliśmy w miejscu. Dlatego zdecydowałam się na leczenie prywatne u pewnego gastrologa.
      Lekarz o którym piszesz przyjmuje prywatnie, ale również na nfz w szpitalu woj. i przychodni przyszpitalnej. Z pewnością jest b. dobrym gastrologiem, ale nie wiem, jakie ma podejście do alergii.
      Z doświadczenia wiem, że na skórę z alergią pomaga dieta. Poczytaj wątki e-kasi.
      Co do testu food detective to ja nie robilam.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka