06.02.16, 16:55
Czy zaobserwowaliście jakieś działania uboczne po tym leku?
Dodam, że mój syn lat 9 właśnie rozpoczyna leczenie Symbicortem 80. Po podaniu pierwszej dawki wzmógł się kaszel, drapanie w gardle i wystąpił ból głowy. W poniedziałek skonsultuje się z lekarzem.
A jak u waszych dzieci leczonych tym lekiem?
Obserwuj wątek
    • szym223344 Re: Symbicort 22.02.16, 19:41
      ela podaj maila
    • maja_inglot Re: Symbicort 18.07.16, 20:49
      Chcialabym napisac kilka slow o dzialaniach ubocznych Symbicortu, ktore pojawily sie u mnie a sa one dosyc rzadkie. Sama w desperacji szukalam informacji na internecie, dopiero strony angielskojezyczne uspokoily mnie, gdyz lekarze, a bylam u 2, mowili, ze nigdy nie slyszeli o takim dzialaniach niepozadanych. Mianowicie bardzo silnie fizycznie uzaleznilam sie od Symbicortu. Zaczelam od 320 2 x dziennie i wtedy gdy moja spirometria byla wzglednie dobra, lekarz poradzil, aby zmienic dawki do 160. I wtedy zaczelo sie: straszne dusznosci, kaszel, bezsenne noce etc. trwalo to kilka miesiecy i zawsze konczylo sie powrotem do dawek 320, ktore powoli przestaly wystarczac. Dopiero po zapoznaniu sie z literatura anglojezyczna zaczelam sobie sama pomagac, powoli schodzac z dawek co trwalo ok. 3 miesiecy. Dzisiaj jestem na 160, ktora biore 1 raz dziennie. Kolejnym skutkiem ubocznym u mnie jest zapominanie wydarzen, ktore nastapily w krotkim czasie, tzw. short memory loss. Wiele spraw, ktore sie wydarzyly nie bylam w stanie sobie przypomniec. Bardzo przeszkadza mi to dnia dzisiejszego w pracy. Inne bardziej typowe skutki uboczne to chrypka, kolatanie serca i bole glowy.
      • ulunia_dominiczek Re: Symbicort 19.07.16, 10:11
        Własnie też podaję od wczoraj mojemu 8 latkowi.
        Na kaszel.Jakieś opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka