Dodaj do ulubionych

sztuczne witaminy

22.10.04, 23:07
Czy podajecie witaminy Waszym dziecio? Lekarka przepisała mi cebion multi ale
zastanawiam się czy jest to potrzebne. Daje tylko wit d.
Obserwuj wątek
    • alpiot Re: sztuczne witaminy 23.10.04, 07:28
      Witaj
      Moja 22 miesięczna Tygrysica nie toleruje od urodzenia żadnej chemii. Ja
      dostawałam w niemowlęctwie tylko wit.D, a później jako sześciolatka - żelazo
      (według mojej mamy koniecznosć podawania żelaza wynikła z oparcia mojej diety
      na kuchnii przedszkolnej i pewnie ma rację, bo gdy zaczeła mnie dożywiać w domu
      problemy bardzo szybko się skończyły).
      Sama osobiscie nie biorę żadnych dodatkowych wspomagaczy, dbam jedynie o to by
      jedzonko było urozmaicone i wartościowe.
      Kiedyś przeczytałam artykuł w gazecie, chyba WPROST albo PRZEKRÓJ, że szuczne
      witaminy to takie kłamstwo komercyjne. Podobno bardzo nie zaszkodzą a wcale nie
      pomagają. Była kiedyś teoria, ze podawanie zwiększonych dawek wit.C chroni
      przed rozwojem nowotworów, a pan który tę teorię ogłosił i stosował umarł na
      raka, już nie pamiętam czego.
      I jeszcze jeden przykład z życia. Mój ginekolog ciążowy powiedział żebym
      zamiast łykania tabletek kwasu foliowego wcinała duże ilości produktów bogatych
      w ten składnik i to wystarczy, a właściwie będzie korzystniejsze dla dziecka i
      dla mnie.
      I to by było tyle ode mnie.
      Pozdrowienia
      Aga
    • tatjana Re: sztuczne witaminy 25.10.04, 12:08
      Ja od tzreciego m-ca podaję małemu Cebion-Multi lub Juvit-Multi (wymiennie).
      Mały dobrze się czuje.Oprócz tego oczywiście wcina sporo warzyw i owoców, które
      na szczęcie lubi smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16970605

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka