agi777 02.03.05, 16:34 Jestem z Krakowa i szukam mam, które też są z Krakowa. Razem zawsze raźniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 02.03.05, 21:39 Ej dziewczyny, gdzie sie schowalyscie? Nikogo z Krakowa? Nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Mamy z Krakowa! 02.03.05, 22:08 E tam, jest nas troche! Mam na imie Noémi, jestem mama poltorarocznej Nati (Natálii), mieszkamy niedaleko placu Inwalidow. Fajna inicjatywa! Jak Wraszawa sie spotyka, to my tez musimy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga200406 Re: Mamy z Krakowa! 04.03.05, 20:25 Hej. Ja też mieszkam niedaleko placu Inwalidów. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia41 Re: Mamy z Krakowa! 02.03.05, 22:45 Dopisuję się do listy ! Bardzo dziękując za odpowiedź na moje pytanie. Do 3 mies. maluszek mój miał b. ładna skórkę, jadłam prawie wszystko i niedawno się zaczęło plamki, suche policzki , mam nadzieję,ze z tego wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 03.03.05, 07:25 Fajnie dziewczyny, ze sie zglosilyscie. Ja mieszkam w Hucie, ale bywam nieraz w centrum tez Dobrzebyloby jakbysmy sie wspolnie wspieraly, doradzaly sobie. Kazdy ma swoj szlak przetarty w czyms tam. Mozemy sobie wspolnie pomagac i ulatwic ten zywot z ta .... alergia. Odpowiedz Link Zgłoś
karino7 Re: Mamy z Krakowa! 04.03.05, 08:25 Cześć ja też mieszkam w Hucie (os. Zielone) a ty w jakiej części mieszkasz. Pozdrawiam Mama 9m Julii Odpowiedz Link Zgłoś
barbapa1 Re: Mamy z Krakowa! 03.03.05, 10:52 Ja tez jestem z Krakowa, mieszkam na Ruczaju Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 03.03.05, 20:51 Dziewczyny, jak sobie radzicie? Ja dopiero byłam u gastroenterologa i dermatologa. Zanosze się zamiarem wizyty u alergologa. Tylko nie wiem, gdzie pójść, i tak strasznie się ociągam, bo nie bardzo wieżę w te wyniki IgE. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Mamy z Krakowa! 04.03.05, 08:15 Idz )). Z mojego doswiadczenia wynika, ze dermatolodzy najczesciej lecza objawowo, czytaj: sterydami. Nasza gastrolog skupila sie tylko na marnej wadze dzieciecia, ale tez nie nazbyt szczegolowo. U alergologa masz szanse na w miare wszechstronna diagnostyke i leczenie, w tym - co sie okaze bardzo potrzebne w wieku przedszkolnym - na roznicowanie pomiedzy ewentualnymi zaostrzeniami w stanie ukladu oddechowego a infekcjami. My chodzimy na Strzelecka, tam sa zreszta najkrotsze terminy. Bez fajerwerkow, ale narzekac tez nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigi Re: Mamy z Krakowa! 03.03.05, 21:41 i ja też jestem z krakowa. Moja Iga ma 14 m-cy i chętnie spotkamy się z innymi mamami i ich pociechami. Mieszkamy na Kazimierzu. pozdrawiam, mamaigi Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: Mamy z Krakowa! 04.03.05, 21:05 tez jestem mama Igi i tez z Krakowa, mieszkamy na Dabiu Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: Mamy z Krakowa! 31.03.05, 17:57 ma roczek i wczoraj pierwsza powazna wizyte u alergologa, niestety... a Twoja? Odpowiedz Link Zgłoś
fabi1 Re: Mamy z Krakowa! 03.03.05, 23:11 Cześć! agi777 gratuluje świetnego pomysłu Moja córcia ma 2latka i również walczymy z alergią! Fajnie,że jest miejsce,gdzie możemy się poznać,wspierać,a nawet porozmawiać o całkiem zwykłych sprawach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 07.04.05, 21:23 Hej dziewczyny. Dwa dni przed spotkaniem przypominam Wam wszystkim, ktore dacie rade przyjsc (jestescie mile widziane wraz z dziecmi i z mezami ) , ze jest ono planowane na godzine 15, adres os. Jagiellonskie 25/4, tel. 500 57 60 87. W razie jakichkolwiek pytan mozna tez pisac na adres: agi@yonatan.pl. Skrzynke gazety sprawdzam rzadko, stad tez odpowiadam z opoznieniem. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.075 Re: Mamy z Krakowa! 04.03.05, 14:41 Witam - też jestem z Krakowa, mieszkam na Bielanach (Krowodrza) razem z Przemusiem (4latka) i Bartusiem (21m-cy). Beata Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 05.03.05, 22:58 Myślałam o "poświętnym" spotkaniu u nas z naszymi pociechami. Chyba, że macie lepszy pomysł jeśli chodzi o miejsce, bo wygodnie to nie będzie, ale krzesło nawet jak polowe, to się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek76 Re: Mamy z Krakowa! 06.03.05, 13:50 Witam krakowskie emamy! Mieszkam również w K-wie (Ruczaj) i mam w domu małego alergika (3,5 mies). Staramy się właśnie dojść co małą uczula, bo mimo picia Nutramigenu zmiany nie znikają, a nawet pojawiają się nowe Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 10:45 Wstępnie proponuję termin 2-ego kwietnia (sobota). Jeśli komuś nie pasuje, prosze dajcie znać. Jesli to będzie większość, znajdziemy inny, bardziej dogodny nam wszysktim. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia13 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 11:10 witam,jestem mama 2 miesiecznego nikusia i 3 letniego dawidka,mieszkam w nowej hucie,tez mam problem z ta alergia,juz sama glupieje co uczula mojego malegotego nie wolno,tamtego nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigi Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 11:35 nam niestety nie pasuje , ale kolejny weekend jak najbardziej. pozdrawiam, mamaigi Odpowiedz Link Zgłoś
fabi1 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 12:56 Witam cieplutko! Ale fajnie,że nas tak dużo Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 13:00 ja tez sie baaaardzo ciesze, mysle, ze bedziemy mogly sobie skuteczniej pomagac nawzajem spotykajac sie od czasu do czasu i bedzie tez nam razniej przez to Odpowiedz Link Zgłoś
fabi1 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 13:58 Dokładnie! Przekonałam się,że samemu jest bardzo,bardzo trudno,a rozmowa z kimś o alergii kogo ten problem nie dotyczy jest bez sensu.Nie mam sił na wysłuchiwanie komentarzy typu:jaka ta Patusia jest biedna,nic nie je... agi777 w jakim wieku jest Twoje dziecko,bo się troszkę pogubiłam. pozdrawiam krakowianeczki Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 14:10 Synek ma9 miesięcy, a Twoje dziecko? (chłopczyk, dziewczynka?) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia41 Re: Mamy z Krakowa! 07.03.05, 23:21 świetnie ,świetnie ,ze nas coraz więcej. Może zróbmy forum/ polecam / co każda mama wiedzieć powinna o alergii/ odradzam mamie i małemu alergikowi , dotyczyło by całokształtu zagadnień związanych z ww tematem ( a także naszym miastem np.) Gdzie co kupić, na co uważać itp. .Inne zagadnienia mogą podać mamy. Napiszcie co o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia13 Re: Mamy z Krakowa! 08.03.05, 10:46 dziewczyny a gdzie w krakowie dobry dermatolog dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 08.03.05, 11:00 my chodzimy od urodzenia synka do pani doktor Sliwiak-Krupskiej na Azorach w przychodni - ul. Nałkowskiego jest dobrym fachowcem choc bywa "humozasta", ale tym nie ma sie co przejmowac. zreszta teraz ma problemy rodzinne, wiec to tez moze byc powodem jej zachowania. Mam nadzieje, ze cie nie nastraszylam. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia13 Re: Mamy z Krakowa! 08.03.05, 23:18 moze byc i humorzasta,byleby dobra byla,tylko azory troche dalekonie ma jakiegos specjalisty w hucie? --pozdr,a to moje szkraby: moje dwaskarby Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 08.03.05, 23:22 Niestety ale ja blizej nie znam nikogo godnego do polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.wojcik1 Re: Mamy z Krakowa! 09.03.05, 13:36 I ja do Was dołączam co prawda dopiero teraz, ale zawsze będzie nas więcej.Mam 2-letniego Mateuszka i mieszkamy na Krowodrzy ) Pa Pa Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Mamy z Krakowa! 09.03.05, 15:55 A czy ktos cos wie o Zosi888? Strasznie dawno sie tu nie pojawila. A przez dlugic zas bywala b. czesto. To ona zapoczatkowala "Diete mamy karmiacej malego alergika". Tez jest z Krakowa. Ciekawa jestem, co jest z jej synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 24.03.05, 18:43 Napisałam do Was wszystkich na priva Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eenia Re: Mamy z Krakowa! 28.03.05, 22:24 hej czy mozecie polecić DOBREGO alergologa dla dziecka w Krakowie? czy wiecie coś może o dr.Tylcu? Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 29.03.05, 09:57 utka, eenia i pozostałe mamy. Napisałam do Was na priva. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek76 Do eenia 01.04.05, 22:56 Widziałam, że pytałaś o dr Tylca. My chodzimy z małą do tego lekarza (z polecenia mojej kuzynki, której dziecku bardzo pomógł) i jesteśmy zadowoleni. Przyjmuje u siebie w domu w Libertowie. Odpowiedz Link Zgłoś
utka dermatolog - alergolog 29.03.05, 09:57 Ja ostatnio bylam u dr Dynowskiej w jakiejs przychodni na Rogozinskiego (przyjmuje tez na Barskiej w okolicach rynku Debnickiego). Nie jest to alergolog tylko dzieciecy, ale ogolny, ale jest dobra. Nie przepisuje masci sterydowych (jest przeciwna stosowaniu ich nawet u doroslych). Kobieta byla z polecenia, widzialam sie z nia tylko raz, wiec nie potrafie powiedziec czy jest dobra czy nie - ja w kazdym razie jestem zadowolona. moja mala za tydzien skonczy 7 miesiecy - alergie ma gdzies od 4,5 miesiecy. Ja na diecie, ona niewiele rzeczy je a i tak nie potrafie wylapac na co jest uczulona. pozdrawiam Was bardzo serdecznie jesli chodzi o spotkanie, to mi niestety 2 kwietnia nie pasuje (slub przyjacioki). my mieszkamy na starym podgorzu w okolicach ul Kalwaryjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia13 Re: Mamy z Krakowa! 31.03.05, 17:05 agi dziekuje za zaproszenie ale ja niestety nie dam rady.jak spotkanko dojdzie do skutku to daj znac jak bylo,buzka Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: Mamy z Krakowa! 31.03.05, 17:59 ja tez dziekuje, niestety nie moge, praca... Odpowiedz Link Zgłoś
joln dr Marcin Wronski z Atopii 31.03.05, 18:00 znacie, bylam wczoraj, powiedzialam mu elidelu i niedawno wyczytanych rewelacjach, zbladl na te wiesci, naprawde.. Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 01.04.05, 07:43 Widzę, że są niejasności co do terminu. Przepraszam, jeśli napisałam niejasno. Chodziło mi o sobotę 9-ego kwietnia, następną sobotę. Pozdrawiam Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Mamy z Krakowa! 01.04.05, 10:18 ja tez!! ja tez!! mieszkam na kalinowym aktualnie. moja Asia ma poltora roku, i tez chcemy na spotkanie! ) sobota 9 kwietnia nam nawet pasuje tylko dajcie znac dokladnie co i jak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eenia Re: Mamy z Krakowa! 01.04.05, 11:48 Joln- czy to o Tylcu? Czy mogłabyś rozwinąć? JeSli chodzi nam o tego samego lekarza to Twoje informacje mogą być dla mnie bardzo ważne. odezwij się, please. Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: Mamy z Krakowa! 01.04.05, 11:53 nie bardzo rozumiem pytalam o Wronskiego, bo bylam u niego pierwszy raz i ciekawa jestem sama opinii o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuberta Re: Mamy z Krakowa! 02.04.05, 00:19 Cześć Ja też się dołączam, mieszkam na Olszy jestem mamą 4 letniego Hubercika i brzuszka.Hubi od 3 miesiąca życia ma alergię, 4 kwietnia idziemy na kolejne testy tym razem już skórne, do przychodni na Al.Pokoju, do dr. Kruk. Pozdrawiam wszystkie krakowskie mamy Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
antilop Re: Mamy z Krakowa! 02.04.05, 11:21 czesc ja tez jestem mama alergika, moja julia ma 4 latka, mieszkamy w okolicach nowohuckiej. prosze napisz mamohuberta jak twoj synek zniosl testy skorne, jak to wyglada, i w ogole szczegoly, no i wyniki. ja tez nosze sie z zamiarem testow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi777 Re: Mamy z Krakowa! 02.04.05, 16:20 Tak dla przypomnienia dla tych, co przeoczyli, lub sa nowi. Napisałam do Was na priva. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: Mamy z Krakowa! 03.04.05, 11:43 Witam! Chętnie się do Was przyłączę. Jestem mamą dwóch chłopaków. Pierwszy ma 19 miesięcy, a drugi w każdej chwili może się urodzić (termin mam na 10 kwietnia). Mieszkamy jeszcze w Hucie, ale wkrótce przenosimy się do Sródmieścia. Pozdrawiam słonecznie wszystkie Mamusie! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuberta Re: Mamy z Krakowa! 04.04.05, 20:18 Cześć Właśnie dziś mój dzielny czterolatek miał testy skórne. Był bardzo dzielny, nie płakał, miał je robione na pleckach. W gabinecie był z tatą, ja czekałam pod drzwiami, z tatą Hubercik jest dzielniejszy. Mąż mówił, ze samo nakłucie bardziej przypomina nacieranie czy też drapanie naskórka. Niestety testy nie wyszly dobrze maly jest uczulony na roztocza pter. i roztocza farinae,siersc krolika, trawy, i na wiekszosc drzew. wakacje zapowiadaly sie super , bo mial jechac z dziadkami na wies, ale skoro trawy i drzewa mocno go alergizuja to stoi ten wyjazd pod wielkim znakiem zapytania.Ja jestem w ciazy i nasz coroczny wzjazd nad morze nie dojdzie do skutku. Moze teraz w majowy weekend wyskoczymy na kilka dni nad morze. Pozdrawiam serdecznie kinga Odpowiedz Link Zgłoś
antilop Re: Mamy z Krakowa! 05.04.05, 12:22 Czesc, a ile trwa takie badanie? czy trzeba, i ile dni wczesniej, odstawic dziecku syropu antyalergiczne? ja podaje julii loratadinum. pozdr dominika Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuberta Re: Mamy z Krakowa! 12.04.05, 00:51 Cześć samo nakłuwanie trwa króciutenko, potem czeba odczekac 15-20 min na wyniki, czy pojawia się alergia czy nie. Ja podaje claritine, którą odstawiłam tydzień przed badaniem, wszystkie wziewne leki podawałam caly czas. Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
reneek Re: Mamy z Krakowa! 12.04.05, 09:19 Witajcie! Mieszkam na Chełmie. Moja Coreczka ma 16 tygodni i skaze białkowa, karmie piersia i trzymam ostra diete. Czy z doswiadczenia mozecie mi napisac, czy dieta rzeczywiscie cos daje? Pozdr Renata Odpowiedz Link Zgłoś