mw115 07.03.05, 09:53 wiem że sa różne żele czy maśći ale która z nich nadaje się dla alergika 7,5 m-ca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julamimi Re: co na bolesne ząbkowanie 07.03.05, 10:14 zamiast zelu albo masci mozesz podac lek "Dagomed 44 bolesne zabkowanie" (to sa kuleczki, jesli uznasz, ze dziecko jest za male, zeby je dostac do buzi do pociumkania, to rozpusc w wodzie i daj do picia) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: co na bolesne ząbkowanie 07.03.05, 10:26 aha, napisalam o tych kulkach, bo leki homeopatyczne w zasadzie nie powoduja reakcji alergicznych. Kulka poza substancja czynna nie zawiera zadnej chemii, a jedynie cukier - 75% sacharoza, 25%laktoza. Moja corka ma alergie na krowe, a te kulki mimo laktozy z powodzeniem moze brac. I tych kuleczek nie nalezy dotykac reka, tylko albo od razu do buzi dziecka, albo co najwyzej na lyzeczke. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mw115 Re: co na bolesne ząbkowanie 07.03.05, 10:42 dzięki za odp. tylko ja nie wiem czy mój synek moze laktozę on je nutramigen, kasze jaglaną, jabłko, marchew, bierze lacidofil, Zaditen, Cropoz, Cromogen. Ja dodatkowo indyk, ziemniaki, brokuły, morele, brzoskwinie, gruszki, oliwę z oliwek, cukier, sól. Odpowiedz Link Zgłoś