Dodaj do ulubionych

nutramigen

04.06.05, 19:37
Cześć.
Stosujemy nutramigen już prawie 2 miesiące,skóra na policzkach się wygładziła,kupki zrobiły bardziej stałe,więc idzie ku lepszemu.Teraz lekarz powiedziała,że nie można długo jeść tylko tego mleka,co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: nutramigen 04.06.05, 23:54
      A ile maluch ma miesięcy?

Kruffa
      • asial74 Re: nutramigen 05.06.05, 00:28
        Szymon ma 13 miesięcy i raczej należy do szczupłych.
        • kruffa Re: nutramigen 05.06.05, 07:54
          13 m-cy to rzeczywiście sporo i maluch powinien dostawać chociażby jakiś dodatek
          do mleka.
          Sorry, że tak sie dopytuje, ale twój synek nie dostaje nic poza mlekiem?

Kruffa
          • asial74 Re: nutramigen 05.06.05, 08:45
            Oczywiście że dostaje,klopsy z indyka,gotowane warzywa,potrawkę z piersi
            kury,zupki(smakuje mu ogórkowa),no i słoiczki jak nie mam czasu sama
            ugotować.Chodziło mi o to jakie mleko mu podać(nabiał i wapń)jeśli muszę zmienić
            Nutramigen.A może nie muszę i można długo stosować
            • kruffa Re: nutramigen 05.06.05, 09:23
              Absolutnie nie musisz - nie wiem skąd taki pomysł. Niektóre dzieci piją to mleko
              po kilka lat i jest ok. Ok. 500 ml na dobę powinno wystarczyć w zupełności.
              Ewentualnie możesz wypróbować Bebilon Pepti 2, ale ja chwilowo bym nie ryzykowała.
              Nie wiem dlaczego twoje dziecko w tak późnym wieku dostało to mleko i dlaczego,
              ale może za kilka miesiecy będzie mogło jeść biały ser, jogurt - ale to nie
              jest takie oczywiste.

Kruffa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka