asial74 04.06.05, 19:37 Cześć. Stosujemy nutramigen już prawie 2 miesiące,skóra na policzkach się wygładziła,kupki zrobiły bardziej stałe,więc idzie ku lepszemu.Teraz lekarz powiedziała,że nie można długo jeść tylko tego mleka,co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asial74 Re: nutramigen 05.06.05, 00:28 Szymon ma 13 miesięcy i raczej należy do szczupłych. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: nutramigen 05.06.05, 07:54 13 m-cy to rzeczywiście sporo i maluch powinien dostawać chociażby jakiś dodatek do mleka. Sorry, że tak sie dopytuje, ale twój synek nie dostaje nic poza mlekiem? Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
asial74 Re: nutramigen 05.06.05, 08:45 Oczywiście że dostaje,klopsy z indyka,gotowane warzywa,potrawkę z piersi kury,zupki(smakuje mu ogórkowa),no i słoiczki jak nie mam czasu sama ugotować.Chodziło mi o to jakie mleko mu podać(nabiał i wapń)jeśli muszę zmienić Nutramigen.A może nie muszę i można długo stosować Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: nutramigen 05.06.05, 09:23 Absolutnie nie musisz - nie wiem skąd taki pomysł. Niektóre dzieci piją to mleko po kilka lat i jest ok. Ok. 500 ml na dobę powinno wystarczyć w zupełności. Ewentualnie możesz wypróbować Bebilon Pepti 2, ale ja chwilowo bym nie ryzykowała. Nie wiem dlaczego twoje dziecko w tak późnym wieku dostało to mleko i dlaczego, ale może za kilka miesiecy będzie mogło jeść biały ser, jogurt - ale to nie jest takie oczywiste. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś