Dodaj do ulubionych

Słoiczkowe owoce

07.07.05, 21:38
jakie polecacie dla 9-cio miesięcznego alergika?
Obserwuj wątek
    • patka.f Re: Słoiczkowe owoce 07.07.05, 22:21
      Zdecydowanie firmy HIPP- choc sa bardzo drogie to jednak sa naprawde ekologiczne
      i najbardziej naturalne.. Oczywiscie trzeba sie sugerowc nie tylko wiekiem
      dziecka, ale tez tym, na co jest uczulone i czytac dokladnie etykietki (tzn,
      sklad).
      • kruffa Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 06:12
        Ja tam w ekologiczność Hippa już nie wierzę - jak mi wysypało dzieciaka po soku
        gruszkowym, choć gruszki jadła od dawna, surowe również. Ten sok nie mógł być
        eko sad

Kruffa
    • kruffa Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 06:10
      gruszka, jabłko, brzoskwinia, morela. Czytaj dokładnie etykiety, aby nie znalazł
      się(przynajmniej na początku w fazie testowowania) w składzie sok z tych lub
      innych owoców lub inny składnik, którego dziecko jeść nie może.

Kruffa
    • utka Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 08:25
      polecam serie Gerbera - naturalnie proste - sa gruszki i brzoskwinie, dobre tez
      sa ich jablka lub jablka z morela ewentualnie sama dynia, ktora tez mozesz
      dodac do jablek.
      • atopik Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 09:10
        Ostatnio pojawiły się też śliwki Gerbera. Czyste, bez żadnej skrobii :o)
    • patka.f Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 14:46
      A ja dalej obstaję przy HIPPie, bo przebadalam osobiscie wszytskie słoiczki
      dostepne na rynku polskim i wiem, ze HIPP ma zdecydowanie najmniej substancji
      chemicznych (azotanow, azotynow itp. uzbieranych najczesciej przy pomocy
      opryskiwania owoców i warzyw..) Wiem, że wszystkie sloiczki dla dzieci maja
      etykietke z instytutu zdrowie...ale na serio sa one czesto na granicy normy...
      • bziuk Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 16:56
        a tak z ciekawości - jak przebadałaś?

pzdr bziuk
        • kasinekg Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 17:37
          A mnie się nie podoba w Hippie to, że nie spotkałam żadnego słoiczka, kóry
          miałby 100% danego owocu jak w Gerberze np., zwykle 50% to jakieś inne
          wypełniacze
        • patka.f Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 17:42
          ...w laboratorium, u meza na uczelni (wlasciwie to on badalsmile przy pomocy
          elektrody jonoselektywnej...Jak bys cos wiecej chcial wiedziec to musisz
          poczekac bo on teraz jest w pracy a ja wiecej ci po prostu nie umiem powiedziec.,,
          • meg233 Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 21:48
            Dałąm jej dziś jabłko + marchew z gerbera , wsunęła całyu słoiczek czyli 150 g,
            jak na działce dojrzeją to sama będę robić, bo już na cięłąm się na te niby eko
            skłądniki, więc sama gotuje jej obiadki.
            Pozdrawiamy
    • patka.f Re: Słoiczkowe owoce 09.07.05, 02:25
      Gratuluje wyboru smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka