meg233 07.07.05, 21:38 jakie polecacie dla 9-cio miesięcznego alergika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patka.f Re: Słoiczkowe owoce 07.07.05, 22:21 Zdecydowanie firmy HIPP- choc sa bardzo drogie to jednak sa naprawde ekologiczne i najbardziej naturalne.. Oczywiscie trzeba sie sugerowc nie tylko wiekiem dziecka, ale tez tym, na co jest uczulone i czytac dokladnie etykietki (tzn, sklad). Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 06:12 Ja tam w ekologiczność Hippa już nie wierzę - jak mi wysypało dzieciaka po soku gruszkowym, choć gruszki jadła od dawna, surowe również. Ten sok nie mógł być eko Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 06:10 gruszka, jabłko, brzoskwinia, morela. Czytaj dokładnie etykiety, aby nie znalazł się(przynajmniej na początku w fazie testowowania) w składzie sok z tych lub innych owoców lub inny składnik, którego dziecko jeść nie może. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
utka Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 08:25 polecam serie Gerbera - naturalnie proste - sa gruszki i brzoskwinie, dobre tez sa ich jablka lub jablka z morela ewentualnie sama dynia, ktora tez mozesz dodac do jablek. Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 09:10 Ostatnio pojawiły się też śliwki Gerbera. Czyste, bez żadnej skrobii :o) Odpowiedz Link Zgłoś
patka.f Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 14:46 A ja dalej obstaję przy HIPPie, bo przebadalam osobiscie wszytskie słoiczki dostepne na rynku polskim i wiem, ze HIPP ma zdecydowanie najmniej substancji chemicznych (azotanow, azotynow itp. uzbieranych najczesciej przy pomocy opryskiwania owoców i warzyw..) Wiem, że wszystkie sloiczki dla dzieci maja etykietke z instytutu zdrowie...ale na serio sa one czesto na granicy normy... Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 16:56 a tak z ciekawości - jak przebadałaś? pzdr bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
kasinekg Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 17:37 A mnie się nie podoba w Hippie to, że nie spotkałam żadnego słoiczka, kóry miałby 100% danego owocu jak w Gerberze np., zwykle 50% to jakieś inne wypełniacze Odpowiedz Link Zgłoś
patka.f Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 17:42 ...w laboratorium, u meza na uczelni (wlasciwie to on badal przy pomocy elektrody jonoselektywnej...Jak bys cos wiecej chcial wiedziec to musisz poczekac bo on teraz jest w pracy a ja wiecej ci po prostu nie umiem powiedziec.,, Odpowiedz Link Zgłoś
meg233 Re: Słoiczkowe owoce 08.07.05, 21:48 Dałąm jej dziś jabłko + marchew z gerbera , wsunęła całyu słoiczek czyli 150 g, jak na działce dojrzeją to sama będę robić, bo już na cięłąm się na te niby eko skłądniki, więc sama gotuje jej obiadki. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś