Dodaj do ulubionych

Candidia a Bebilon Pepti

08.09.05, 16:56
Dziewczyny mam pytanie: czy dzidzia z Candida moze pic bebilon pepti (on
zawiera laktoze)?? Bardzo prosze o odpoiwedzi bo nie wiem czy podczas
leczenie nie powinnam zmienic mleka na Nutra.
Obserwuj wątek
    • darass5 Re: Candidia a Bebilon Pepti 08.09.05, 19:31
      dołączam sie do pytania
      • sigvaris Re: Candidia a Bebilon Pepti 08.09.05, 21:23
        Powiem szczerze, że jak da radę i dzieci to zaakceptują - to tak. Ostatnio znów
        drążyłam trochę grzyby, czyli tę tematykę i wychodzi mi, że mleko do grzybów
        też nie jest właściwe. Powiem szczerze, że im więcej czytam, to tym częściej
        wychodzi mi, że mleko jest BE. I FE. I do DE.
        Tak poważnie jak się da, odstawiajcie mleko. Nawet na trochę dłużej niż trwa
        sama terapia antygrzybicza, zbliża się jesień teraz z leczeniem długotrwałym
        (jak przy grzybicach) trzeba będzie dodać ze dwa tygodnie extra dłużej. Słońce
        jest sprzymierzeńcem każdego leczenia i rekonwalescencji, a już za chwilę
        będzie go mniej.
        • beti11 Re: Candidia a Bebilon Pepti 09.09.05, 10:55
          Piszesz, ze powinnam odstawic mleko. Ale to jest niewykonalne w naszym
          przypadku - jest to jedyne pozywienie mojego dziecka. Na wszystko inne jak do
          tej pory reagowala wysypka. MI chodzilo o to czy nutramigen jest lepszy od
          bebilonu P. jezeli stosuje sie kuracje anty grzybiczna. Co prawda nie jestem
          eksprtem od grzybow ale zastanawiam sie czy dziecko, ktore dostaje laktoze w
          mleku jednoczesnie nie zywi nia grzybkow. Tylko w takim przypadku co z
          matkami, ktore karmia piersia? Powinny przestac karmic, bo w mleku jest
          laktoza?? Juz sie gubie w tym wszystkim: alergia, grzyby, lamblie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka