beti11 08.09.05, 16:56 Dziewczyny mam pytanie: czy dzidzia z Candida moze pic bebilon pepti (on zawiera laktoze)?? Bardzo prosze o odpoiwedzi bo nie wiem czy podczas leczenie nie powinnam zmienic mleka na Nutra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: Candidia a Bebilon Pepti 08.09.05, 21:23 Powiem szczerze, że jak da radę i dzieci to zaakceptują - to tak. Ostatnio znów drążyłam trochę grzyby, czyli tę tematykę i wychodzi mi, że mleko do grzybów też nie jest właściwe. Powiem szczerze, że im więcej czytam, to tym częściej wychodzi mi, że mleko jest BE. I FE. I do DE. Tak poważnie jak się da, odstawiajcie mleko. Nawet na trochę dłużej niż trwa sama terapia antygrzybicza, zbliża się jesień teraz z leczeniem długotrwałym (jak przy grzybicach) trzeba będzie dodać ze dwa tygodnie extra dłużej. Słońce jest sprzymierzeńcem każdego leczenia i rekonwalescencji, a już za chwilę będzie go mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
beti11 Re: Candidia a Bebilon Pepti 09.09.05, 10:55 Piszesz, ze powinnam odstawic mleko. Ale to jest niewykonalne w naszym przypadku - jest to jedyne pozywienie mojego dziecka. Na wszystko inne jak do tej pory reagowala wysypka. MI chodzilo o to czy nutramigen jest lepszy od bebilonu P. jezeli stosuje sie kuracje anty grzybiczna. Co prawda nie jestem eksprtem od grzybow ale zastanawiam sie czy dziecko, ktore dostaje laktoze w mleku jednoczesnie nie zywi nia grzybkow. Tylko w takim przypadku co z matkami, ktore karmia piersia? Powinny przestac karmic, bo w mleku jest laktoza?? Juz sie gubie w tym wszystkim: alergia, grzyby, lamblie Odpowiedz Link Zgłoś