Dodaj do ulubionych

Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze

18.11.05, 11:58
Dziewczyny,

co jest lepsze dla alergika? Ja na razie daję mojemu Miśkowi Bebilon Pepti
ale słyszałam, że zawiera więcej cukru niż Nutramigen i dlatego jest lepszą
pożywką dla grzybków powodujących alergię. Czy jakieś mamy miały złe
doświadczenia z Bebilonem Pepti?

Obserwuj wątek
    • aloiram_m Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 12:39
      ja jeszcze karmię swojego synka piersią (ma 2 miesiące), ale zanika mi pokarm i
      jako pierwsze mleko pediatra zalecała Nutramigen, przynajmniej do skończenia 3-
      go miesiąca. Mówiła, że Bebilon pepti zawiera niewielką ilosć laktozy, która
      może byc jeszce źle przyswajalna przez tak młody organizm.
    • setia Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 14:20
      jesli dziecko dobrze reaguje na B.pepti to nie ma potrzeby robic zamieszania i
      zmieniac mleka.
      > ale słyszałam, że zawiera więcej cukru niż Nutramigen i dlatego jest lepszą
      > pożywką dla grzybków powodujących alergię.
      wszystko to bzdury.
    • mami2001 Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 15:09
      nutramigen jest ostatnim ogniwem jesli chodzi o mleka dla alergikow, jest
      najbezpieczniejszy nie zawiera laktozy, ktora ma bebion pepti.moja corka zle
      przyjela pepti i tydzien walczymy juz z biegunka-oproznila jedna puszke i teraz
      zaluje.wiec nutramigen!!!!
      • kruffa Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 15:38
        Niestety nie jest to regułą. Dzieci sa różne tak jak przypadki alergii.
        Ogólnie BP jest dla średnich alergików, a Nutramigen dla silniejszych. Zdarzają
        się jednak dzieci, które nie tolerują Nutramigenu a swietnie sobie radza z BP.
        Nie ma reguły niestety.

Kruffa
        • sasiadka1 Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 17:48
          moj syn wolal glodowac niz jesc nutramigen, a BP wcina az milo.
        • magmicha Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 22.11.05, 15:10
          moj synek od roku pije BP ( teraz ma 2 lata). Od kilku miesiecy walczymy z
          uczuleniem na skorze i juz nie mamy pomyslu od czego to moze byc. Nigdy nie
          probowalismy Nutramigenu ale czy to mozliwe ze maly nie toleruje laktozy z BP i
          jedyne tego objawy to te na skorze. Nie ma przy tym zadnych biegunek ani kolek.
          Juz sama nie wiem moze trzeba sprobowac Nutramigen.
          magda
      • leda17 Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 17:52
        hej, a mogłabym spytać jak walczycie z ta biegunką, bo my teraz też jesteśmy na
        tym etapie smile z góry dzięki
        • toja2661 Re: Bebilon Pepti a Nutramigen - co lepsze 18.11.05, 21:06
          Generalnie wiele inform które tutaj są napisane to prawda (poza tym cukrem
          oczywiście). ja miałam do czynienia i z jednym i zdrugim mlekiem. Wniosek :
          nutram jest lepszy bo jest bezpieczniejszy( po co dziecko narazac na kolejne
          krostki, ciemieniuche a nie daj Boże kolki), nie zawiera laktozy i bardzo
          dobrze bo często maluchy mają nietolerancje laktozy i dlatego mają kolki, ma za
          to polimery glukozy które pomagaja wchłaniac wapno w takim samym stopniu co
          laktoza, ma wiele skladników np. selen który powoduje szybkie gojenie sie owych
          krostek. A smak? jest tylko kwestia uswiadomienia sobie mamy co tak naprawde
          jest ważne: brak krostek, kolek, biegunek, ciemieniuch i święty spokój czy to
          że dziecko (nieiwele jest takich zwłaszcza tych malutkich) troche na początku
          pomarudzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka