burczymama 05.02.06, 12:52 Mam pytanie, nie wykluczone że ono jest głupie,ale IgE z krwi robi się na poszczególne alergeny to czy robi się na pasożyty, bo IgE może mówić też o zakażeniach pasożytami. Zgadza się czy niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burczymama Re: IgE 05.02.06, 17:05 Wielkie dzięki, więc pewnie lambli, owsików również. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: IgE 05.02.06, 20:15 Chyba jednak nie.....ja znalazłam tylko glistę.............. Odpowiedz Link Zgłoś
akaja Re: IgE 05.02.06, 19:27 W uczuleniu na pasożyty jest podniesiony całkowity poziom IgE, podobnie jak w innych chorobach np. alergiach. Co innego to oznaczanie swoistych IgE przeciw alergenom- te wykrywają uczulenie na konktertne alergeny Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
burczymama Re: IgE 06.02.06, 08:27 Dowiedziałam się ze robią u nas tylko IgE glisy i rzadnych innych pasożytów,tak więc w przypadku pasożytów ewentualnych nie ma sensu oznaczać IgE i IgG, bo to może oznaczać np alergię. O ile mi wiadomo, jeśli są pasożyty to IgE też nie trzyma się normy. Czy to prawda? A Elis i kał na pasożyty ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
burczymama Re: IgE 06.02.06, 08:44 I jeszcze jedno pytanko : czy Zentel działa również na lamblie? Odpowiedz Link Zgłoś