Dodaj do ulubionych

walczyłam z AZS a Bicom wykrył ....

24.03.06, 11:47
No właśnie znowu sigvaris trafiła w dziesiątkę, mam nadzieję, bo
bezskutecznie walczyłam z AZS, co nie swędział. Dziecko na megadiecie, a tu
Bicom nie wykrył żadnego uczulenia al. podobnie jak testy z krwi i skórne, a
za to gronkowca (swoją drogą jakiś czastemu leczyliśmy candidę i wtedy się
wszystko zaczeło, pewnie razem gdzieś grasowalismile) Lekarz od bicomu
podejrzewa, że toksyny gronkowca dają takie plamy na całym ciele, z wyjątkiem
bużki, dłoni i pod pieluchą,( bo tam nie nawilżam tłustymi maściami) i pewnie
to jeszcze rozniosłam, a tłuste maści sprzyjały. Raz nas odczulał odrazu, 2
razy kąpałam w Oilatum plus na gronkowca (choć nie ma nadkażeń-nie mylcie)i
jest poprawa...bez sterydów..W tym artykule od sigvaris,jest napisane, że
toksyny gronkowca dają odczyn wł. alergiczny, bo skóra tak działa jak na
alergen-identycznie to wygląda, stąd upór alergologa, że alergia i AZS, choć
nietypowa lokalizacja. Możewarto pokąpać dzieci przez te 2 tyg. w OILATUM
PLUS na gronkowcowe toksyny to podziała i może coś wyjaśni.
ps. Na początku po kąpieli skóra się mocno zaczerwienia i nawet jakby się
pogorszyło, ale to chyba walka mordowanego gronkowca.
Co Wy na to,ma to jakiś sens???
Obserwuj wątek
    • zonka9 Re: walczyłam z AZS a Bicom wykrył .... 24.03.06, 12:05
      A jakie badanie robilas na tego gronkowca??
      Bo u nas jest podobna sytuacja, choc po Balneum Plus.Ale to to samo.
      Pozdrawiam.
      • kasiulka751 Re: walczyłam z AZS a Bicom wykrył .... 24.03.06, 12:17
        Narazie tylko BICOM czary-mary,ale zrobie posiew z kałui z krwi.A ja mam też
        Balneum hermal plus i to Nie jest to samo, co Oilatum plus
    • sigvaris Re: walczyłam z AZS a Bicom wykrył .... 24.03.06, 12:05
      Kasiulku, myśle sobie tak.
      1. Bicom (kompletnie sie na tym nie znam, ale tak na chłopski rozum) - dał Ci
      tylko kierunek poszukiwań. Teraz powinnaś się skupić na wymazie lub zeskrobku
      ze skóry w kierunku gronkowca. Wiedz, ze gronkowców jest wiele. Są też takie
      nie groźne. Są b. upierdliwe. Zrób badania. Masz dostęp w Wa-wie do laby P.
      Doroty Kostrzeńskiej? Wiesz o kogo pytam, zetknęłaś sie na forum już z info?

2. Gronkowców w wiekszości przypadków ni eda sie wyleczyć łatwo. Nawet po
      antybiotykach wracają. Można przynieśc chwilową ulgę, ale to nie będzie nigdy
      definitywne załatwienie sprawy.
      Pani Kostrzeńska i jeszcze 4 miejsca w Polsce wykonują autoszczepionki na tzw.
      trudne bakterie. Jeśli w badaniach wyjdzie tzw. trudna bakteria (np. gronkowiec
      złocisty) - polecałabym rozważenie sprawy.
      www.cbm.com.pl/autoszczepionki_opis.html
      Dlatego od razu polecam Ci robienie badań w takim laboratorium, które moze
      pomóc Wam dalej (ewentualnie).
      • kasiulka751 sigvaris.... 24.03.06, 12:14
        Zaraz po porodzie zrobili małej posiew z krwi i wyszedł złocisty niestety,
        wtedy go wybili i zrobili posiew kontrolny...pewnie wraca. Ale poza zm.skórnymi
        nic się dzieję, bać się sad Czym to wszystko grozi, nie wystarczą probiotyki i
        to Oilatum + bicom aż do ew. pogorszeniaw przyszłości ??
        Jestem z Legnicy, ale jak będzie konieczność pojadę do Warszawy. Co myślisz???
        • kasiulka751 Re: sigvaris.... 24.03.06, 12:19
          Czyli najlepiej najpierw zrobić posiew z krwi i kału, jak coś wyjdzie umówić
          się na pobranie krwi tam, gdzie robią te autoszczsepionki i pojechać, a potem
          czekać na tabsy z gronkowcem smile
          • sigvaris Re: sigvaris.... 24.03.06, 12:26
            Kiedyś znalazłam taki post z zebranymi info, gdzie robią te autoszczepionki,
            zerknij. Wa-wa od Was jest szmat drogi. Może coś wymyślicie bliżej, zobacz:

- Kraków Instytut Mikrobiologii przy UJ, ul.. Czysta (naprzeciwko AGH, róg al.
            Mickiewicza).
            - Laboratorium "ALAB" we Wrocławiu przy szpitalu klinicznym. Trzeba mieć
            skierowanie od lekarza. Wrocław ul. Chałbińskiego 4 ( Akademia Medyczna ) - ALE
            TU UWAGA ZLIKWIDOWALI SIĘ I ODSYŁAJĄ DO INSTYTUTU, CO LECZY gronkowce fagami. O
            fagach wiem mało. Ale jeśli chodzi o mój wybór i gdyby chodziło o moje dziecko
            wybrałabym autoszczepionke od fag.
            - Liliana Jeżowa, Poznań, ul. Włodkowiaka 34-mikrobiolog. Specjalistyczny
            Gabinet Mikrobilogi Pediatrycznej ul. Włodkowica 34 60-334 Poznań tel (0 61)
            867-33-89
            - Dorota Kostrzeńska, gabinet- Warszawa, ul. Inżynierska 1/17, naprzeciwko
            studia TVp, tel.0226192394-bakteriolog
            - Katedra i Zakład Mikrobiologii Lekarskiej Akademii Medycznej im Prof.
            Feliksa Skubiszewskiego, Lublin, ul. Chodźki 1 tel.0817405839-zajmują się
            leczeniem przewlekłych zakażeń gronkowcowych i paciorkowcowych, wykonują
            autoszczepionki.
            - Pracownia Mikrobiologii Sl. Akademii Medycznej ul. Medyków, Katowice- Ligota.

Co do miejsc posiewów: skóra raczej na pewno. Kał i krew musisz ustalic w
            wybranym labie. Wiedzą nieporównywalnie więcej ode mnie. Ba... bez
            komentarza.Zawsze możesz zadzwonic do P. Kostrzeńskiej i ubłagac o konsultację
            telefoniczną. Jaki lab wbrać w Polsce ale bliżej Was, gdzie robić wymazy. To
            życzliwa kobieta z ogromną wiedzą.
            • sigvaris Re: sigvaris.... 24.03.06, 12:31
              Jeśli Wasz wybór padnie na Poznań. To o tym labie też słyszałm bardzo dużo
              dobrego. Nie musisz wtedy kłopotać o konsultacje Pani Kostrzeńkiej.
              • kasiulka751 Re: sigvaris.... 24.03.06, 12:33
                Jesteś wyjątkowo życzliwą osobą, życzę Ci, aby Twoje dzieciaczki smile były zawsze
                zdrowiutkie i Ty też oczywiście...Dziękuję
                • kasiulka751 Re: sigvaris.... 24.03.06, 12:35
                  Pomyślę, podziałam i jakby co to pozwolę sobie jeszcze kiedyś napisać do Ciebie
                  • sigvaris Re: sigvaris.... 24.03.06, 14:28
                    Jeśli tylko będe mogła coś doradzić, z przyjemnoscią. Mam nadzieję, że dasz
                    znać po wymazie. Też jestem ciekawa co wyjdzie.
                    Podrąż spawę skąd dziecko mogło mieć tego gronkowca w tak wczesnym okresie
                    życia. Przedyskutuj w laboratorium możliwość zakażenia od Ciebie.
                    mam nadzieję, że wszystko opowiesz i na pewno ktoś skorzysta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka