Dodaj do ulubionych

Do karotka 11

05.04.06, 17:54
Witam, przeczytałam sobie Twój post na inny temat i znalazłam coś,co bardzo
mnie zaitrygowało.Otóz mój synek wymiotuje co kilka dni,od ponad 2
miesiecy.Chce go diagnozowac w kierunku alrgii na mleko (od 3 tyg. jest na
diecie bezlmlecznej całkowicie) oraz chce go przebadać w kierunku refluksu.
Mam pytanie odnośnie tej wody Żywiec.Ja właśnie taką podaję, nie chce pic
soków wiec pije tę wodę, albo lekką herbatke Hipp na wodzie Żywiec, kaszki na
soczku z wodą Żywiec...Pytanie i prośba do Ciebie, możesz cos wiecej napisac
io tych megapawiach???Z góry dzieki za odpowiedź.Ja jestm juz załamana pawiami
mojego synka i nie wiem na co badac i w jakim kierunku pójśc. Bardzo długo
uelwał do 10go miesiąca teraz te pawie...Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karotka11 Re: Do karotka 11 05.04.06, 18:17
      Jeśli chodzi o wodę, to tak było, po każdym napiciu się, odbicie i ...to co się
      napił, wylatywało. Zmieniliśmy na inną, akurat mąz wybrał "mama i ja" i , o
      dziwo! przestało się wylewać. To w kwestii wody. a jeśli chodzi o inne rzeczy,
      to najwięcej Ulewań było za czasów karmienia piersią. Kilka razy Kajtek się
      zachłysnął dosyć poważnie. Ale to była ewidentnie wina produktów, które mu nie
      pasowały. Teraz jesteśmy na Bebilonie Amino i przy wprowadzaniu nowych
      produktów kieruję się min. ulewaniem. jeśli się nie nasila, to jest ok. Udało
      nam sie dotąd wprowadzić tylko kaszkę kukurydzianą i cukinię.
      A wracając do wody, to nam zasugerowała właśnie dr Z, żeby zmienić.Wszystkie
      inne badania też wykonaliśmy: kał, usg jamy brzusznej, badanie i posiew moczu,
      morfologia...Wszystko ok
      • mamami5 Re: Do karotka 11 05.04.06, 21:37
        Dzięki Karotka za odpowiedź! Ja też mam wrażenie ze małemu jak coś nie pasuje to
        wtedy wymiotuje,ale on je juz dużo wieloskładnikowych produktów, juz teraz nie
        wiem co eliminować.Eliminujemy mleko krowie, ale czy to dobry
        trop???Zobaczymy.to juz 3 tyg. i mam wrażenie ze to jednak coś
        innego.Wykluczylam z zupek te z selerem i porem(gerbera), i jak sam gotuje to
        tez bez selera i pora, dostał czerwone policzki po nich lub jednym z nich. Jak
        Małemu podałam łyżeczke Kinder biovoital, pod koniec jedzenia kaszki to nawet go
        nie polknął tylko od razu paw. A jak mu rozmieszam w deserku Gerbera to zje i
        jest ok. Tu akurat chodziło o konsystencję galaretki, nienawidzi takich
        "glutów", od razu ma cofkę, ale to akurat ma po mężu.Jakiee produkty jeszcze nie
        pasowały Twojemu synkowi? Pozdrawia m.
        • karotka11 Re: Do karotka 11 05.04.06, 21:51
          Wiesz, my mamy bardzo ubogie doświadczenie, bo nawet karmiąc go piersią, jadłam
          dosłownie kilka produktów, z czego nadal coś mu nie pasowało. Potem przeszliśmy
          na Nutramigen i on też nie przeszedł. Czyli silne ulewanie, śluzowate, częste
          kupki, itd. Potem Bebilon Amino. Bardzo długo dochodziliśmy do "równowagi".
          Potem wprowadzaliśmy ryż. Porażka. I znowu długo doprowadzaliśmy organizm do
          ładu. W międzyczasie nie wiadomo co, ale znowu mu się pogorszyło. I tak w wieku
          8,5 m. mój syn je BA, kaszkę kukurydzianą i cukinię (której do końca nie jestem
          pewna). Tak więc o produktach mlecznych nawet nie marzę. Więc nie jestem na
          tyle kompetentna w poradach.
          • mamami5 Re: Do karotka 11 06.04.06, 11:28
            Mój syn w wieku 8 misięcy był tylko na cycku, nic innego nie chciał wziąć do
            ust.To był koszmar, miał anemię po raz drugi. Swego czasu też miał śluzowe kupy,
            hmmm, pediatrzy mówili, jak przybiera na wadze dobrze, to ok, ze jak dziecko
            tylko na piersi to ok. To bardzo smutne, ze Twój synek nie może nic jeść...Mam
            nadzieję,ze szybko sie polepszy.Ja też jestem bezradna, bo sądziłam,że nie ma
            alergika,a chyba jednak mam...Czy po ryżu też były wymioty?
            • karotka11 Re: Do karotka 11 06.04.06, 16:45
              Były, ale raczej ulewania, nie wymioty. Nam z czasem te wymioto-ulewania
              zmniejszyły się.
              My musieliśmy przejść z cycka na Nutramigen, bo właśnie Kajtek nie przybierał
              na wadze, wręcz spadł...
              • mamami5 Re: Do karotka 11 06.04.06, 22:41
                Miłosz nie przybieral na wadze jak mial 8 miesiecy, nie chcial jeść,z cycka
                tylko sie napijał bo pil krótko, ale często. nie chciał nic innego jesc, mial
                anemie., wczesniej trzydniówke, wtedy wlasnie nie chcial kompletnie nic innego
                tylko cycek.Gorączka tak na niego dzialaala.To bylo jak mial 8 miesiecy.wymioty
                sie zaczęły jak skonczył 10 miesiecy, był po kuracji lekiem na apetyt,
                rozszerzałam dietę w sposób dość szybki.Nie wiem teraz po czym moze
                wymiotować.Czy teraz też jeszcze wymiotuje, bądź ulewa?Pozdrawiam Kajtka i jego mamę
                • karotka11 Re: Do karotka 11 07.04.06, 21:17
                  Muszę przyznać, że te silne ulewania były bardziej nasilone kiedyś. Teraz
                  Kajtek ma 8,5m. i ulewa mu się sporadycznie, gł. jeśli podam mu coś co mu "nie
                  leży".
                  Jeśli Twoje dziecko je dużo produktów, to bardzo cięzko będzie Ci dojśc co go
                  uczula. My jemy dynię 3 dzień i jest kiepsko. Nie wiem, niestety, czy to działa
                  już dynia, czy może cukinia z opóźnieniem...Tak więc jemy niewiele a i tak nie
                  wiem co Kajtkowi szkodzi...
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka