18.05.06, 13:05
Obserwuj wątek
    • agnes351 Re: ryz 18.05.06, 13:10
      Chcialam sie zapytac o ryz. Wiele mam pisze, dzieci maja uczulenie na ryz. A
      moje dziecko ma fatalny stan skory - czeste nawroty zlego stanu skory bez
      konkretnej przyczyny na przemian z lepszym stanem - a karmie je ryzem od samego
      prawie poczatku , kiedy wprowadzalam pokarmy stale do diety. Maly je bardzo
      niewiele i gdybym wyeliminowala ryz to zostaly by tylko ziemniaki - tez nie
      najlepsze o tej porze roku, bo mlode odpadaja a stare czesto kwitna) i indyk ,
      brokuly oraz dynia. Ma 19 mies. Nie wiem, kiedy - po odstawieniu - byloby
      widac ewentualna poprawe i czy uwazacie, ze powiennam ten ryz wyeliminowac?
      aga
      • mata_haari Re: ryz 18.05.06, 13:27
        Jeśli u dziecka w takim wieku nie widać, żeby jakieś konkretne produkty były
        odpowiedzialne za zły stan skóry, należy przyjąc go jako stan wyjściowy i
        poszerzać dietę.
        Moje dziecko jest uczulone na baaardzo wiele produktów, w tym m.in. ryż,
        kukurydzę, gluten, jabłko, białko mleka, pszenicę, żyto O ile na ryż nie reaguje
        bardzo ostro, o tyle przy dłuższym podawaniu jego, bądź np. kukurydzy, na ciele
        dziecka systematycznie pojawia się co raz więcej zmian, które to raz się
        nasilają, a innym razem wyciszają. Przy dłuższym podawaniu, dziecko permanentnie
        wygląda jak poparzone.
        Ja bym ten ryż wyeliminowała.
    • maladorotka Re: ryz 18.05.06, 13:16
      Nawet gdybys wyeliminowala wszystko, to i tak bedzie problem, bo to co sie
      dzieje teraz z AZS i alergia to katastrofa. Moja siostra wyeliminowala co sie
      da i nic, a teraz alergolog kazala zaczac dawac wszystko. Maly ma dwa latka i
      wiesz co - jedzac teraz wszystko jest to samo, z tym, ze coraz lepiej, bo maly
      bierze leki ale i tez powoli wyrasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka