Dodaj do ulubionych

Wymioty po enterolu?Staphylococcus aureus -groźne?

06.08.06, 11:11
Moja córka ma 8 m-cy i AZS i alergie pokarmową. Podaję jej probiotyki dawałam jej lakcidofil - po nim miała liszaje na nogach, potem probiolac, i wczoraj podałam jej enterol z zupką o godz. 13 około 15 mała poszła spać, a o 16 karmiłam ją piersią po zjedzeniu zaczęła strasznie wymiotować i zapach tych wymiocin był właśnie taki drożdzowy - jak enterol. Potem mała poszła spać i wszystko sie uspokoi ło. Jakieś 1,5 miesiąca temu też podałam jej enterol i też wymiotowała tylko, że w nocy wtedy byłam u lekarza ale ten stawiał , że to alergia na marchewkę bo wtedy zaczęłam jej ją podawać. Ale teraz wcina marchewkę i nic jej po tym nie jest. Dodam, że jak małą miała 3 misiące była chora i brała antybiotyk i po jego zakończeniu podawałm jej też enterol i wtedy nie reagowała na niego w ten sposób. Dodam, ze wtedy jeszcze nie miała objawów azs i alergii- ta choroba to był początek naszych problemów. Czy to możliwe, że mojej córce szkodzi enterol, czy ona ma tak zniszczone jelita, że wszystko ją drażni. Już ni eiwem jaki dać jej teraz probiotyk- mała ma zaparcia odkąd podaje jej leki przeciwalergiczne i probiolac( zaczęłąm to podawać łącznie w tym samym czasie). W ogóle powiedzcie mi czy to normalne , że dzeicko w posiewie kału ma staphylococcu aureus MSSA- to chyba gronkowiec- lekarze nic z tym nie robią uważają, że to nie szkodliwe? Czy oby napewno- a może to jednak ma jakiś zły wpływ na moje dziecko. Dodam, że dziecko ma dziwną tą alergię pokarmową, teraz nie ma żadnych objawów ( bierze jednak zyrtec) tylko sie drapie choć zmian skórnych już nie ma, kupa przeszła ze śluzowej z krwią w twardą.Co o tym myślicie- może macie jakieś podobne doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: Wymioty po enterolu?Staphylococcus aureus -gr 06.08.06, 22:10
      Tym bardziej - zadzwoń w poniedziałek do któregoś z tych labów i nie odpuszczaj
      dopóki Ci nie pomogą (wszystko zależy pewnie na kogo trafisz z telefonem).
      Ewidentnie zakażenie gronkowcem złocistym szkodzi Twojemu dziecku. Powalcz o
      namiary na lekarza, co wyciągnie z tego dziecko. Jestem pewna, że w Waszym
      przypadku AZS się skończy szybko...
    • chalsia Re: Wymioty po enterolu?Staphylococcus aureus -gr 07.08.06, 00:53
      Małej widać szkodzą drożdże - zamiast Enterolu podawaj Beneflorę firmy Ortis
      (nie ma w niej drożdży ani pochodnych mleka). Bez recepty, ale z reguły apteki
      zamiawiają dopiero jak się klient znajdzie.
      Chalsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka