patyska 28.09.06, 10:05 sorry, zapomnialam, a teraz nie moge znalezc tej pasty do zebow weledy, o ktorej mowilas - podrzucisz mi linka? dzieki. i zajrzyj na maila pracowniczego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: kruffko! 28.09.06, 10:45 Ja kibluje cały czas na zwolnieniu )) Młoda w przedzkolu, młody z niania na spacerze, a ja odpoczywam ))) Podeślesz do domu? www.aptekahomeo.vel.pl/catalog/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=1743 Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: kruffko! 28.09.06, 11:47 dzieki! ale masz fajowy luzik napisze zaraz na gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmi7 Re: kruffko! 01.10.06, 21:02 Przepraszam, ze dopisuje sie do adresowanego prywatnie wątku, ale też jestem zainteresowana tą pastą. Od jakiego wieku można ja stosować - czy wiecie? Szukam czegoś dla mojego 13 mies. synka z ośmioma ząbkami (czegoś bezpiecznego, bo synek straszny alergik)... Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: kruffko! 02.10.06, 06:24 To ja bym dała sobie spokój z pastą. ) Już kilku dentystów mówiło mi że do 3 roku życia nie trzeba używac żadnej pasty. I tak w myciu zębów ważnijsze jest wyszczotkowanie zębów niż pasta. Pasta pewnie jest bez większych ograniczeń, ale nie mam już opakowania, więc nie powiem na 100%. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
asmi7 Re: kruffko! 02.10.06, 10:42 Taka też była moja intuicja, że z pastą można jeszcze poczekać. Spanikowałam jednak trochę gdy zobaczyłam kilkoro już maluszków z czarnymi ząbkami i szlejącą próchnicą (?), ale może jakieś inne było podłoże tych zmian. Pozdrawiam! Asmi Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: kruffko! 02.10.06, 10:53 Ponieważ mój Uparciuch absolutnie nie dawał sobie umyć zębów samą wodą, a ma już 14 zębów i też zaczęłam sie obawiać o próchnicę (Szwagierka dentystka , kupiłam zwykłą pastę Colgate Smile (sic!!!!!!) i przeszła a na pewno umożliwiła mycie zębów Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: kruffko! 02.10.06, 12:21 A od czego te nasze dzieci mają miec próchnicę? W sumie cukru nie jadają. Spytaj szwagierkę - co ważniejsze - pasta czy szczotkowanie? Pasta nic nie da jak się zębów porządnie nie umyje. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: kruffko! 02.10.06, 12:43 w 100% ważniejsze szczotkowanie i nie kwestionuję że bez pasty by się źle umyły; ale mój Syn bez pasty to sobie nawet szczotki do buzi włożyć nie da, a tak Łakomczuch skusił się na pastę i mogę szczotkwoać Odpowiedz Link Zgłoś
martiks colgate smile 02.10.06, 18:08 czy to jest pasta przeznaczona dla dzieci? bo jak nie, to na pewno nie powinna być polykana (fluor!!!), a nie wiem, czy 14 miesieczniak umie wypluwac paste? Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: colgate smile 03.10.06, 09:10 jest to pasta od 0 do 2 lat; zawiera odrobinę fluoru - na jego temat opinie są podzielone; wiem ze mycie taką pastą zębów alergikowi jest ryzykowne, ale tak jak pisałam bez pasty to nawet mu szczoteczki do buzi nie mogłam włożyć; wybrałam tę bo ma najb. neutralny smak - żadna tam truskawka czy guma do żucia. Odpowiedz Link Zgłoś