Dodaj do ulubionych

Cztery bociany

22.02.11, 21:24
przeleciały mi prawie nad głową dzisiaj. W Bad Cannstatt to było, tak około 17:30. Przez kolejarzy musiałem do pracy pojechać samochodem a w drodze powrotnej taki widok. A może one do zoo leciały, bo faktycznie w kierunku Wilhelma? W każdym razie najbliższe dwie noce skute mają być siarkającymi mrozami. A może one z Egiptu uciekły? Albo z Libii?
Obserwuj wątek
    • koelscher Re: Cztery bociany 22.02.11, 22:49
      Nie wiesz?! - Jeden z Egiptu, drugi z Libii; spotkaly sie na Lampeduzie, gdzie robily krotki odpoczynek, no i dalej juz wspolnie...
      k-r
      • zawszekacperek Re: Cztery bociany 23.02.11, 07:55
        bocianiego gniazda na Gorch Forcku.
        www.flickr.com/photos/48012614@N05/4404132724/
        smile
        Kacperek
        P.S.
        Chrabio nie urywaj njusa w połowie.
    • jureek Re: Cztery bociany 22.02.11, 23:08
      zbyfauch napisał:

> przeleciały mi prawie nad głową dzisiaj. W Bad Cannstatt to było, tak około 17:
      > 30. Przez kolejarzy musiałem do pracy pojechać samochodem a w drodze powrotnej
      > taki widok. A może one do zoo leciały, bo faktycznie w kierunku Wilhelma? W każ
      > dym razie najbliższe dwie noce skute mają być siarkającymi mrozami.

A ja pojechałem sobie dzisiaj po pracy trochę inną drogą do innej stacji S-Bahny (nudzi mi się ciągle tą samą trasą jeździć), jechałem tak sobie przez łaki nad Menem, trochę się już ściemniało i widziałem bezdomnych rozbijających namioty na tych łąkach. Mówisz, że mają przyjść mrozy, brrr. No ale w Himalajach też w namiotach śpią.
      Jura
      • gaarsch a ja widziałem bezdomnego, mieszkającego 23.02.11, 02:44
        w kartonowej budzie na Fifth Avenue w pobliżu skrzyżowania z Broadway´em. To był początek stycznia i minusowe temperatury.
        • lepian4 Re: a ja widziałem bezdomnego, mieszkającego 23.02.11, 04:31
          A ja wczoraj bylem z kolezanka z pracy na obiadku. Wyszla na te mrozy w minioweczce,, glegoki dekoldzik uzupelnial piekny widok. W tej mojej zimowej kurtce wygladalem przy niej nienajlepiej. Gdy wrocilismy do cieplo ogrzanego biura, nagle zimno sie jej zrobilo. Nic z tego nie rozumiem
          • zawszekacperek Re: a ja widziałem bezdomnego, mieszkającego 23.02.11, 08:02
            Gdyby chodziła w legginsach i miała na głowie Kopftuch to nie byłoby jej zimno.
            Ot co!
            smile
            Kacperek
            P.S.
            Nikt nie chce dyskutować o Szlomo Sandzie i jego tezie, że nie ma narodu żydowskiego. Nawet Asiek milczy. Ileż to można pieprzyć o wyższych sferach. Jestem deczko zdegustowany. A Ty Lepianie przeczytałeś chociaż ten wywiad ze Szlomo?

lepian4 napisał:

> A ja wczoraj bylem z kolezanka z pracy na obiadku. Wyszla na te mrozy w miniowe
            > czce,, glegoki dekoldzik uzupelnial piekny widok. W tej mojej zimowej kurtce wy
            > gladalem przy niej nienajlepiej. Gdy wrocilismy do cieplo ogrzanego biura, nag
            > le zimno sie jej zrobilo. Nic z tego nie rozumiem
            • jureek Re: a ja widziałem bezdomnego, mieszkającego 23.02.11, 11:32
              zawszekacperek napisał:

> Nikt nie chce dyskutować o Szlomo Sandzie i jego tezie, że nie ma narodu żydows
              > kiego.

A co to ma wspólnego z tym forum? Rozumiem, że takie masz hobby, ale nie każdy musi Twoje zainteresowania podzielać. Patrząc całkiem ogólnie uważam, że jeśli są ludzie, którzy identyfikują się z jakimś narodem, to nie można mówić, że narodu nie ma. A ten Szlomo Sand to jakiej narodowości jest?
              Jura

• ja.nusz Re: a ja widziałem bezdomnego, mieszkającego 23.02.11, 08:17
            lepian4 napisał:

> A ja wczoraj bylem z kolezanka z pracy na obiadku. Wyszla na te mrozy w miniowe
            > czce,, glegoki dekoldzik uzupelnial piekny widok. W tej mojej zimowej kurtce wy
            > gladalem przy niej nienajlepiej. Gdy wrocilismy do cieplo ogrzanego biura, nag
            > le zimno sie jej zrobilo. Nic z tego nie rozumiem

Jej nie było zimno - ona wzdrygała się zwyczajnie. Nic dziwnego kiedy spożywała obiad w takim towarzystwie - ciesz się, że nie cię obrzygała.
        • koelscher Re: a ja widziałem bezdomnego, mieszkającego 23.02.11, 19:11
          Nie pierdziel. Harcerze nie docieraja do Big Apple. Czy moze plynales wplaw?
          k-r

gaarsch napisał:

> w kartonowej budzie na Fifth Avenue w pobliżu skrzyżowania z Broadway´em. To by
          > ł początek stycznia i minusowe temperatury.
    • ja.nusz Re: Trzy sikorki 23.02.11, 08:27

Z ptactwa preferuję sikorki:

https://i.pinger.pl/pgr395/90fd0c060020e2a44cd91249/jana_cova_band_9.jpg
      • zawszekacperek Re: Trzy sikorki 23.02.11, 09:34
        Co dajesz im do dzioba?
        Serio.
        Kacperek

ja.nusz napisał:

>
        > Z ptactwa preferuję sikorki:
        >
        > [img]https://i.pinger.pl/pgr395/90fd0c060020e2a44cd91249/jana_cova_band_9.jpg[/i
        > mg]
        • ja.nusz Re: Trzy sikorki 23.02.11, 10:39
          zawszekacperek napisał:

> Co dajesz im do dzioba?
          > Serio.

To na co zasłużą - nie serio, pojedynczo...
          • zawszekacperek Re: Trzy sikorki 23.02.11, 11:12
            Czcze przechwałki. Z foty wynika, że te sikorki preferują orła, a nie sępa.
            Serio.

Kacperek

ja.nusz napisał:

> zawszekacperek napisał:
            >
            > > Co dajesz im do dzioba?
            > > Serio.
            >
            > To na co zasłużą - nie serio, pojedynczo...
      • lepian4 Re: Trzy sikorki 23.02.11, 12:09
        Sprosna, antyfaszystowska swinia, ot co!
    • jureek Re: Cztery bociany 23.02.11, 15:04
      Słoneczko wyszło, czuć wiosnę. Zrobiłem se w przerwie obiadowej małą wycieczkę, ptaszki śpiewają, na starorzeczach Niddy jest jeszcze cienki lód, ale ziemia już inaczej pachnie.
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2629049,2,3,Bild458.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2629051,2,5,Bild460.html
      • zbyfauch Re: Cztery bociany 23.02.11, 15:09
        jureek napisał:
        > (...) ptaszki śpiewają (...)

Te januszowe sikorki?
        • jureek Re: Cztery bociany 23.02.11, 15:13
          zbyfauch napisał:

> Te januszowe sikorki?

Janusz to se nagrabił tymi sikorkami. Chyba chce, żebyśmy w pracy na forum nie zaglądali, a w domu tym bardziej.
          Jura
          • zbyfauch Re: Cztery bociany 23.02.11, 15:35
            fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/cWXmBav8oraVFGRfKX.jpg
            Za mną w pracy nikt nie siedzi a sikorki mogę mieć i na monitorze i za szybą.
            Czasami przelatują, szczególnie atrakcyjnie wiosną i latem.
            • ja.nusz Re: Cztery bociany 23.02.11, 15:45
              Na podsatwie tej foty, to asiekowy rozpracuje cię od A do Z, a może nawet wyizoluje twoje DNA.

Potem będzie to wszystko tutaj publikował - choć na szczęście nie ma go tu już od kilku dni - chyba jednak zabrali mu klamki od środka i zasilacz od laptopa.
              • zbyfauch Re: Cztery bociany 23.02.11, 15:50
                ja.nusz napisał: (...)

Masz rację, skasowałem.
              • lepian4 Re: Cztery bociany 24.02.11, 11:00
                Januszku, juz od dawna wiemy, gdzie Jureeku mieszka. Po co sie podniecasz?
      • jureek Re: ale mam nosa 24.02.11, 10:55
        jureek napisał:

> Słoneczko wyszło, czuć wiosnę.

Tak pisałem wczoraj.
        A dzisiaj?
        Dzisiaj mam takie "wiosenne" widoki z okna:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2630029
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2630030
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2630031
        • zbyfauch Re: ale mam nosa 24.02.11, 11:19
          jureek napisał:
          > Dzisiaj mam takie "wiosenne" widoki z okna: