Dodaj do ulubionych

Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na glistę

14.11.06, 22:23
Wycieczkę na Księżyc juz każdy, kogo stać może sobie zafundować. Sklonować
człowieka - też żadny problem,tak szybko gnamy do przodu - cywilizacja,
nauka,medycyna -ale chyba jeszcze nikt nie wynalazł SKUTECZNEGO lekarstwa na
zwyklą glistę ludzką! XXIwiek,a walka z tym pasożytem to dalej walka z
wiatrakami. Ręce mi juz opadają, bo nie wiem co jeszcze mam zrobić, żeby moje
dziecko pozbyło się tego dziadostwa! znalazłam w internecie - ponoć
najbardziej skuteczny lek na pasozyty Para ProteX i po prawie dwumiesięcznym
stosowaniu, mojemu dziecku znowu w badaniu wyszła glista. I jak jeszcze mogę
pomóc córce, może ktoś probował innych metod, stosował inne medykamenty -
proszę o poradę, bo plakać mi się chce jak widzę jak moje dziecko się męczy.
Obserwuj wątek
    • luty71 Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 14.11.06, 22:29
      Wydaje mi się, że mamy podobny problem - od czerwca walczymy z glistą ( mały
      zjadł "furę" Zenteli i Pyrantelum) i chyba wciąż coś w nim jeszcze siedzi. Ja
      przymierzam się teraz do balsamu kapucyńskiego - był tu wątek o tym specyfiku -
      i chyba zaryzykuję, chociaż trochę się boję miodu w nim zawartego.
      A jakie objawy ma Twoje dziecko?
    • margin1 Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 14.11.06, 22:36
      Objawy chyba typowe: Okropna bladość skóry, cienie pod oczami, zgrzytanie
      zębami, nadpobudliwośc, nerwowość,brak apetytu, swędzenie ciała, biały nalot na
      języku (wlasciwie jak ja widę język mojej córki to od razu wiem, ze jest
      zarobaczona, u zdrowych dzieci jezyk nie ma nalotu, jest czysty), nieświeży
      zapach z ust, wybudzanie się w nocy, niespokojny sen, kopanie nogami( w śnie)
      spadek masy ciała, nieprzybieranie na wadze! Oj chyba tyle!
      • luty71 Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 14.11.06, 22:39
        U nas podobnie. Poczytaj o tym balsamie - parę wątków niżej. Pozdrawiam
    • kerstink Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 07:26
      > człowieka - też żadny problem,tak szybko gnamy do przodu - cywilizacja,

Zastanawiam sie, czy napewno do przodu, i ze jesli do przodu czy to takie dobre.
      Po prostu gnamy tam gdzie sie da ... nie moge sie oprzec porownaniu z pasozytami.

K.
      • sconosciuta Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 07:49
        A podawałyście Vermox?To jeden ze skuteczniejszych leków własnie na glistę.A
        poza tym w zielarskich sklepach mają podobno specjalne mieszanki do zaparzania
        na glisty.Nie wiem jak się to nazywa, ale moja znajoma wyleczyła tym dziecko.
    • sigvaris Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 10:18
      Para Protex... cóż nie jesteś pierwszą osobą, kóra pisze, że poza kasą wydaną
      na Para Protex ma niewiele wspomnień z nim związanych. Przeglądałam kiedyś
      różna fora wrzucając tylko hasło Para Protex i osób, które pisały, że to coś
      nie tak z jego "skutecznością" jest sporo. Po tej lekturze odradzałam eMamom
      jego podawanie.
      Co do Vermoxu i glisty - niestety tez nie zawsze pomaga i nie jest to lek wcale
      jakoś wyjątkowo skuteczny. U jednych działa, u innych wcale. Często tez mówi
      się że Zentel jest lekiem niezawodnym, to też nie jes prawda. Był przypadek tu
      na forum, że kuracja Vermoxem nic nie dała, potem kuracja Zentelem też nie,
      dopiero paradoksalnie najsłabsze Pyrantelum ruszyło glistę..

Jeśli leki konwencjonalne zawiodły - przemyśl faktycznie ten balsam. Do tego
      pestki dyni, czosnek, cebula (w granicach rozsądku i możliwości dziecka).
      Dodawaj też do posiłków oliwy. Całkowicie ogranicz słodycze i słodkie.
      • sconosciuta Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 10:50
        nigdy nie szukalam dokladnych informacji na temat pasozytów .Oto co znalazłam
        "Ryzyko nawrotu istnieje ze względu na możliwośc ponownego przejścia larw przez
        płuca i połknięciu ich po uprzednim odkrztuszeniu" Nie miałam pojecia ,że ta
        glista siedzi w płucach i tam zostawia larwy.O rety, alez to wstrętne i
        faktycznie doczytałam tu i ówdzie , że bywaja przypadki beznadziejne do
        leczeniasad
        • sweet.joan Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 10:57
          Z tego co ja wyczytałam, to larwa wędruje do płuc, skąd odkrztuszona i połknięta
          trafia do przewodu pokarmowego, gdzie w jelicie cienkim rozwija się do postaci
          dojrzałej.
          • konkubinka Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 11:04
            nie wierze ze paraprotex zwalcza robale ale mysle , ze wspomaga walke w
            polaczeniu z vermoxem itp.U mojej corki przy zazywaniu paraprotexu zauwazylam
            znaczny spadek zainteresowania slodyczami.

Poza tym obłożony język nie musi byc efektem zarobaczenia , predzej
            zagrzybienia.Podobnie jak przykry zapach z ust (prawdziwi spec bedzie jeszcze
            badł rodzaj zapachu )
    • margin1 Re: Czy są jakieś skuteczne metody/lekarstwa na g 15.11.06, 18:00
      Gdzie można kupić ten balsam? Mieszkam na Dolnym Sląsku. Czy istnieją
      możliwości zamówienia przez internet? Moja córka ma 22 miesiące, chciałabym
      zastować takie leczenie, jesli to ma pomóc.
      • sigvaris Re: margin 15.11.06, 18:05
        W tym linku jest i sprzedaż w fyrtach (15 zł) i wysyłkowa (23 zł). Zobacz.
        www.balsamkapucynski.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka